Βαρύτατο πένθος στην Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, καθώς εκοιμήθη ο Επίσκοπος Φθιώτιδας και Θαυμακού, Καλλίνικος, ωστόσο η εξόδιος ακολουθία προκάλεσε εντύπωση στο πανελλήνιο. 

Η υγεία του, σύμφωνα με το newsbeast, ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης του ηλικίας, ωστόσο αφήνει παρακαταθήκη το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο. 

Το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το Λείψανο του Γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Μακαριστού από την Μύκονο. Η κοινή τους Κυκλαδίτικη καταγωγή ήταν άλλωστε σημείο αναφοράς για τους πιστούς των δύο εκκλησιών, που συμβιώνουν αρμονικά κατά το Ορθόδοξο πνεύμα. 

Η ταφή ακολούθησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας. 

Η κηδεία, προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον, γιατί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού Καλλίνικου, έγινε με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες, (Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών). Ο αοίδιμος Μητροπολίτης, δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.