Tο Μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας, για έξοχη πράξη ανδραγαθίας απονεμήθηκε χθες στoν Ιωάννη Χαλιανδρό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Τιμήθηκε για την πράξη ανδραγαθίας στην Κάτω Αχαΐα, την 29-12-2009 κατά την οποία, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, εξέθεσε την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για την δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς.

Τότε, οι δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας και με την απειλή όπλου άρπαξαν από το ταμείο περίπου 200.000 ευρώ. Ταυτόχρονα κάποιοι από το υποκατάστημα κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και στο σημείο βρέθηκε αστυνομικός Ιωάννης Χάλιανδρος, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες. Ένας εκ των ληστών πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Ο αστυνομικός πλέον βρίσκεται εκτός υπηρεσίες με αναπηρική σύνταξη, εξαιτίας του συμβάντος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία απο το 3ο Σύστημα Παλαιών Προσκόπων Πατρών, οι οποίοι με την σειρά τους τον τίμησαν με την μαντίλα της Ένωσης των Παλαιών Προσκόπων μιας και είχε διατελέσει βαθμοφόρος στο 3ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Πάτρας.