Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η ανάγκη των οικογενειών της Πάτρας να στραφούν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Πατρέων, δείγμα και αυτό των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Πατρινοί.

Το φροντιστήριο με βάση τα οικονομικά μιας μέσης οικογένειας έχει φτάσει να είναι πολυτέλεια και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της πόλης δεν μπορεί να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Έτσι, απευθύνονται στα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου. «Η ζήτηση από τους μαθητές και τις οικογένειες τους, σε σύγκριση με την περασμένη σχολική χρονιά, έχει αυξηθεί όχι 100%, αλλά κατά… 120%» τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Έρχονται πατεράδες και μητέρες που μας λένε ότι ή θα έρθει το παιδί μου στο κοινωνικό φροντιστήριο ή δεν θα πάει καθόλου». Από αυτή την άποψη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η ανάγκη για εθελοντές καθηγητές και εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να στελεχώσουν τα κοινωνικά φροντιστήρια, προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν σωστά.

Ο κ. Αθανασόπουλος τονίζει σχετικά: «Φέτος οι αιτήσεις ενδιαφέροντος που έχουν γίνει από εθελοντές καθηγητές είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Λόγω όμως της ζήτησης οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς σε όλα τα μαθήματα, αφού υπάρχουν ελλείψεις. Ειδικότερα, στα φροντιστήρια των Δεμενίκων και του Νότιου Διαμερίσματος έχουμε ανάγκη από αρκετούς καθηγητές αφού μιλάμε για συνοικίες που ζουν λαϊκές και φτωχές οικογένειες».

Κάλεσμα για εθελοντές καθηγητές

Σκοπός του Δήμου είναι τα φροντιστήρια για κάθε μαθητή να βρίσκονται κοντά στην περιοχή που διαμένει, έτσι ώστε η οικογένεια του να μην αναγκάζεται να μπει σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης.

Έτσι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αθανασόπουλος, απευθύνει κάλεσμα μέσω του patrasevents.gr σε όσους μπορούν να κάνουν μαθήματα, να έρθουν να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια.

«Απευθύνω κάλεσμα προς διορισμένους καθηγητές, αδιόριστους και άνεργους, συνταξιούχους, ακόμα και φοιτητές που η ειδικότητα τους σχετίζεται με το μάθημα που μπορούν να κάνουν, να έρθουν να μας βοηθήσουν.

Ψάχνουμε αγωνιωδώς καθηγητές που να είναι σε θέση να στελεχώσουν τα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου και να βοηθήσουν τους μαθητές στην διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος».

Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή λειτουργούν από τον Δήμο 4 κοινωνικά φροντιστήρια πρωτοβάθμιας και 8 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία βρίσκονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, από το Ρίο μέχρι και την Παραλία και από τα Ζαρουχλέικα έως την Αγυιά.