Γεννήθηκε στην Πάτρα και πέρασε τα πρώτα του χρόνια, στο πατρικό του σπίτι στην οδό Σωτηριάδου...

Στην Α’ Δημοτικού έφυγε με την οικογένεια του και βρέθηκε στην Αθήνα όπου χρόνια αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές του στο θέατρο και στην σκηνοθεσία κινηματογράφου.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του που το κοινό δεν «χορταίνει» να παρακολουθεί στην τηλεόραση και το θέατρο.

Πατέρας 3 παιδιών, είναι παντρεμένος με την επίσης αγαπημένη ηθοποιό Μπέσυ Μάλφα με την οποία παίζουν μαζί στην παράσταση «Χωρίζουμε Λέμε» που θα απολαύσουμε στην Πάτρα, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου, στο θέατρο Πάνθεον.

Πρόκειται για την θεατρική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου στην οποία πρωταγωνιστεί ο πρώτος και υπόσχεται άφθονο χιούμορ σχολιάζοντας και διακωμωδώντας όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας (εκλογές, κόμματα, οικονομία, ξανά εκλογές, social media, χλιδάτο παρελθόν, άγνωστο μέλλον).

Για την παράσταση αλλά και την αγανάκτηση του γύρω από την ελληνική πραγματικότητα μίλησε στο patrasevents.gr.


"Δύσκολοι καιροί ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους"

P.E. «Χωρίζουμε λέμε»… Τι θα δούμε στην Πάτρα;

Γ.Σ. «Θα δούμε μια άκρως διασκεδαστική παράσταση που μετρά ήδη τρία χρόνια επιτυχίας και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Εγγύηση αποτελεί η υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου στη συγγραφή. Ένα δίδυμο γνωστό για πολλές επιτυχίες».

P.E. Είχατε παρακολουθήσει τις προηγούμενες εκδοχές με την κα. Καστάνη ή και τον κ. Χαραλαμπίδη;

Γ.Σ. «Έχω δει μονό μια πρόβα της εκδοχής Ρήγας -Μάλφα- Χαραλαμπίδης».

P.E. Αισιόδοξος είστε; Σε ότι αφορά τις προσωπικές σχέσεις που κακά τα ψέματα δοκιμάζονται σε καιρούς κρίσης, αλλά και για την πολιτική πραγματικότητα που επηρεάζει ζευγάρια και οικογένειες…

Γ.Σ. «Από την φύση μου είμαι απαισιόδοξος πράγμα που γίνεται ακόμα εντονότερο, τώρα με την κρίση. Δύσκολοι καιροί ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους...»


"Μακάρι να έφτανε η τέχνη για να λύσει όλα μας τα προβλήματα"

P.E. Το γέλιο από την δική σας παράσταση από πού πηγάζει;

Γ.Σ. «Από τον τρόπο που σχολιάζουμε όλα τα θέματα, σχέσεων, πολίτικης, θρησκείας και πραγματικότητας».

P.E. Στην παράσταση θα βρούμε το μυστικό για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας;

Γ.Σ. «Μακάρι να 'ταν τόσο απλό! Μακάρι να έφτανε η τέχνη για να λύσει όλα μας τα προβλήματα!

Με την βοήθεια της τέχνης, όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο έξυπνοι και ικανοί για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις άπειρες δυσκολίες της ζωής.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: με την τέχνη μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε και να αποδεχόμαστε τους άλλους! Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις ανθρώπινες σχέσεις.»


P.E. Είναι μια επιτυχημένη παράσταση. Διαβάζεται τις κριτικές που σας κάνουν; Ποιες είναι αυτές που λαμβάνεται περισσότερο υπ’ όψιν; Του κοινού, των κριτικών θεάτρου;

Γ.Σ. «Αν πέσει στα χέρια μου κάποια κριτική θα την διαβάσω αλλά δεν θα αφήσω να με επηρεάσει. Ο μεγαλύτερος κριτής είμαι εγώ και το κοινό, κι αυτών τη γνώμη αφουγκράζομαι, λαβαίνω υπ όψη μου, και σέβομαι.»

P.E. Είναι δύσκολη η μετακίνηση-μεταφορά μιας θεατρικής παράστασης από πόλη σε πόλη;

Γ.Σ. «Πάντα μια περιοδεία έχει τις δυσκολίες της. Έχουν κυρίως να κάνουν με τη σωματική κόπωση των ταξιδιών.

Ωστόσο έχεις και τη χαρά της ανανέωσης με εντελώς διαφορετικό κάθε φορά κοινό, θέατρο και περιβάλλον.»


"Από την Πάτρα μου λείπουν οι παιδκές μου μνήμες..."

P.E. Μια Πάτρα, στην οποία έχετε βρεθεί πολλές φορές αφού από εδώ κατάγεστε... Επισκέπτεστε την πόλη τακτικά;

Γ.Σ. «Όχι όσο συχνά θα θελα. Δυστυχώς οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν. Παραμένει, όμως η γενέθλια πόλη μου με πολλές αναμνήσεις.»

P.E. Τι είναι αυτό που σας λείπει από την Πάτρα;

Γ.Σ. «Οι παιδικές μου μνήμες, η σχέση της πόλης με τη θάλασσα και το λιμάνι, ακόμα το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται θαμμένοι δυο άνθρωποι που αγάπησα πολύ, ο παππούς μου και η γιαγιά μου.»

P.E. Σε ότι αφορά την κατάσταση της χώρας; Έχετε νιώσει ανασφάλεια τέτοια που να σας οδηγεί έστω και σαν σκέψη να φύγετε από τη χώρα;

Γ.Σ. «Θα έφευγα ευχαρίστως, όχι μόνο τώρα, λόγω κρίσης.

Εδώ και καιρό με έχει κουράσει η ανοργανωσιά η λαμογιά η μαγκιά η αγένεια που κυρίως βασιλεύει σε αυτήν τη χωρά. Θάλασσα, ήλιος και τα υπόλοιπα θα μου έλειπαν, αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα μου τυραννιέται από τα υπόλοιπα και απ' αυτά θα προτιμούσα να γλυτώσω. Από την άλλη όμως, όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, θα υπέφερα αν ζούσα μόνιμα μακριά της. Η Ελλάδα σε σημαδεύει πολύ τελικά.»


P.E. Τι άλλο ετοιμάζετε αυτήν την περίοδο, σε τι φάση σας πετυχαίνουμε;

Γ.Σ. Κάνω ένα σήριαλ για τον ΑΛΦΑ, τον Αστέρας Ραχούλας, μια ελληνική επιτέλους κωμωδία και πιστεύω με ένα πολύ καλό σενάριο.

22 Οκτωβρίου έχω πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη με το έργο «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μονόλογο ενός νέου συγγραφέα και αφορά στην ομιλία παραίτησης ενός Υπουργού στην Βουλή.

Επίσης κάνω ένα Ιταλικό σήριαλ με τίτλο SUBURRA σε παράγωγη του NETFLIX. Τα γυρίσματα γίνονται στην Ιταλία και θα παιχτεί σε όλη την Ευρώπη».