Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» τονίζει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, μετά από την κλήση του από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος!

Ο Δήμαρχος Πατρέων σέρνεται στα δικαστήρια στις 13 Φλεβάρη 2017 ως κατηγορούμενος, επειδή το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις και να ρίξει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κατηγορείται, επειδή δεν τους έδωσε στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε – κατά κάποιο τρόπο – προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή, που δε διευκόλυνε τη δράση της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους και τους πολίτες της Πάτρας, να βρεθούν στο πλευρό του, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να παρθεί πίσω η πολιτική – δικαστική δίωξη κατά του Δημάρχου μας».