Σε θέση μάχης είναι οι κάτοικοι της περιοχής της Ξερόλακκας, ζητώντας το σταμάτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ που όπως υποστηρίζουν έχει υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους εδώ και χρόνια.

Η κατασκευή του αναχώματος στην οποία θέλει να προχωρήσει η δημοτική αρχή, σημαίνει ότι ο ΧΥΤΑ θα συνεχίσει παράνομα την λειτουργία του, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Κώστας Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το όλο θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει να έχουν δυναμική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αυτό που θα επιδιώξουν είναι να μπλοκάρουν την όλη συζήτηση και να απαιτήσουν την ακύρωση της κατασκευής του αναχώματος. Οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της Ξερόλακκας έχουν στείλει σχετικές αναφορές για το θέμα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αλλά και στις λοιπές υπηρεσίες (υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασαρχείο κτλ).

Δείχνουν μάλιστα αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μετωπική με τον Δήμο, κηρύσσοντας «πόλεμο» στην δημοτική αρχή. Έτσι, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει σε «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα, με τους κατοίκους να έχουν μαζί τους έντυπο και ηχογραφημένο υλικό με τα όσα έλεγε η δημοτική αρχή για το όλο θέμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση.