Υπομονή και επιμονή θα πρέπει να έχουν οι Πατρινοί και οι οικογένειες τους που ενδιαφέρονται να πάρουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων, με το επίδομα να ξεκινά από τα 200 ευρώ και να αυξάνεται κλιμακωτά. Οι πρώτοι ωφελούμενοι του προγράμματος περιμένουν μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα το πρώτο επίδομα.

Το δυσάρεστο όμως για τους Πατρινούς και τις οικογένειες που περίμεναν μέσω αυτού μία ανακούφιση, είναι ότι ο Δήμος Πατρέων δεν περιλαμβάνεται στους 30 Δήμους που αφορά σε πρώτη φάση το πρόγραμμα.

Έτσι, μάταια οι Πατρινοί ρωτούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα χαρτιά που θα έπρεπε να κάνουν και τις σχετικές λεπτομέρειες για το αν το δικαιούνταν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, η Πάτρα θα περιλαμβάνεται στην δεύτερη φάση του προγράμματος, στους 17 δηλαδή Δήμους που υπάρχουν στο πιλοτικό πακέτο.

Με λίγα λόγια, όπως ακριβώς έγινε και με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο ο Δήμος Πατρέων, παρά το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο πακέτο. Οπότε οι εκτιμήσεις για το πότε θα μπορέσουν να κάνουν τα «χαρτιά» τους οι Πατρινοί που θέλουν να γίνουν δικαιούχοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, λένε από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά…