Άλλη μια Ευρωπαϊκή επιτυχία για την Πατρινή αθλήτρια Φωτεινή Πλέα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας στο Ordu της Τουρκίας.

Η πυγμάχος της Παναχαϊκής κατάφερε να κατακτήσει στην κατηγορία των 51 κιλών το χάλκινο μετάλλιο, καθώς στον ημιτελικό της κατηγορίας της αντιμετώπισε την Ρωσίδα Indira Sudabaeva σε έναν αγώνα όπου το αποτέλεσμα δόθηκε 2-1, με την Φωτεινή Πλέα να χάνει στα σημεία.

Η απόφαση αυτή άφησε μια πικρία στην ελληνική αποστολή, αφού η αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος ήταν καλύτερη πάνω στο ρινγκ και δικαιούταν να πάρει τη νίκη που θα της άνοιγε τον δρόμο για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Όπως και να έχει το χάλκινο μετάλλιο είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία που έρχεται να προστεθεί στην συλλογή της Πατρινής αθλήτριας όπου μετράει τρία πανευρωπαϊκά μετάλλια (2η 2015, 3η 2016, 3η 2014), 1η θέση στο Κύπελλο Εθνών, 3η θέση στο πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης, 5η στο Παγκόσμιο Κορασίδων 2014 κτλ.

Πλέον η αθλήτρια της Παναχαϊκής θα συνεχίσει την σκληρή δουλειά, έχοντας μπροστά της και άλλες σημαντικές διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με απώτερο στόχο την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Μέχρι τότε όμως έχει keep boxing για την Φωτεινή Πλέα και τον δάσκαλο της Νίκο Πλέα.