Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσει η β’ φάση της Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά 34 δήμους σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και ο Δήμος Πατρέων και στοχεύει στην πρόσληψη 6.328 ανέργων με οκτάμηνη σύμβαση απασχόλησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ βρίσκονται εν αναμονή της τυπικής έγκρισης του προγράμματος από το ΑΣΕΠ. Εκτιμάται  ότι η έγκριση αναμένεται να δοθεί και επίσημα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, έτσι ώστε, μετά από 1-2 ημέρες να καταστεί εφικτό να ξεκινήσει η διαδικασία.

Οι 34 δήμοι που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη φάση της Κοινωφελούς Εργασίας είναι οι εξής: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.