Εντάξει είσαι single. Δεν είναι κακό ούτε και πρέπει να ντρέπεσαι. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών βιώνουν την μοναξιά, κάτι που αν μας ρωτάς δεν είναι καλό αλλά είναι σίγουρα αληθινό! Και ενώ εσύ φίλη μου, έχεις συμβιβαστεί με το γεγονός ότι είσαι μονάδα και δε χρειάζεται να σκέφτεσαι για δύο-το ότι τρως για δύο είναι κάτι εντελώςδιαφορετικό-υπάρχουν κάποιοι γύρω σου, οι οποίοι για κάποιο περίεργο λόγο σου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να κλειστείς στο δωμάτιό σου και να κλαις επειδή δεν έχεις αγαπημένο! Είναι όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πραγματάκια που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ως εργένισσα σε έναν κόσμο που έχει φτιαχτεί για ζευγάρια-αυτό που λέμε ισχύει και πέστε να μας φάτε-. Εδώ λοιπόν σου έχουμε σύμφωνα με το queen τις βασικές φρίκες που όλες οι single κυρίες βιώνουν στις μέρες μας, για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνη στον κόσμο αυτό.

1. Η πρόσκληση σε γάμο: Και έρχεται το προσκλητήριο-όχι αυτό που σού πεσε απ'τα χέρια ευτυχώς-το άλλο στο οποίο ο καλός σου ο ξαδερφούλης σε καλεί στο γάμο του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε υποχρεώνει να απαντήσεις αν θα συνοδεύεσαι ή όχι. Ε και είναι τραγικό για ακόμη μία φορά να σκάσεις μύτη μόνη κι έρημη, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των καλεσμένων συνοδεύονται; Ναι είναι! Περαστικά σου...

2. Και έρχεται η ώρα της ανθοδέσμης: Αυτό πάλι πού το πας; Μα κάθε φορά, το ίδιο; Ακόμα και τουαλέτα να είσαι την μοιραία εκείνη στιγμή, είναι ικανοί να σε βγάλουν άρον άρον με το χαρτί υγείας στο χέρι προκειμένου να βουτήξεις σαν αίλουρος για να πιάσεις την πολυπόθητη ανθοσύνθεση. Και εντάξει, όταν ήσουν 20 αυτό είχε πλάκα. Τώρα που πέρασες τα 30, δεν καταλαβαίνουν ότι σε κάνουν ρόμπα; Δηλαδή κάπου να υπάρχει και ο στοιχειώδης σεβασμός έτσι;

3. Η κολλητή σου κάνει σχέση: Θεέ μου αυτό ούτε στον εχθρό μας! Όχι ότι δε χαίρεσαι με τη χαρά της, αλλά λυπάσαι περισσότερο με την απελπισία σου! Πάνε τα ξενύχτια, πάει η μίρλα και η γκρίνια για τη μαγκουφιά σας, πάνε όλα! Βρε κουτό, δες τη θετική πλευρά του πράγματος: Μπορεί ο καλός της να έχει ωραίους φίλους! Καλά όχι, αλλά κουβέντα να γίνεται!

4. To Facebook σε πολεμά: Μα είναι δυνατόν κάθε μέρα να βγαίνουν στην ροή φωτογραφίες από τους γάμους και τους αρραβώνες παλιών σου συμμαθητών; Ναι είναι διότι είστε σε ηλικία γάμου, παρόλο που εσύ φαίνεται να το αγνοείς. Και τι να κάνεις;

5. Αχ αυτές οι γιορτές: Όταν είσαι single όλες οι γιορτές σου φαίνονται αφόρητες. Από την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου-εντάξει αυτό είναι λογικό-μέχρι και την... 28η Οκτωβρίου, ναι ακόμα κι αυτή διάολε. Ο λόγος; Μαζεύεται η οικογένεια και αρχίζει τις ερωτήσεις. Το σκηνικό γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν σκάνε μύτη αδέρφια και ξαδέρφια με τις σχέσεις τους. Συγνώμη, αλλά εμείς ξέραμε ότι για να δεις την Υπολοχαγό Νατάσα δε χρειάζεσαι ζεστή αντρική αγκαλιά. Μην τα ισοπεδώσουμε και όλα anyway.

6. H μαμά σου: Ακόμα να συμβιβαστείς με τον καημό της ελληνίδας μάνας; Ακόμα να σταματήσεις να δίνεις σημασία στο νιαούρισμα-μοιρολόι ότι λαχταράει ένα εγγονάκι; Ναι βεβαίως και θέλεις να της δώσεις, αλλά υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες όπως η απουσία άντρα. Που τη λες και βασική όσο να πεις.

7. Τα κακά ραντεβού: Είναι αυτό το κενό του χάσιμο χρόνου που νιώθεις όταν γυρίζεις από ένα-πραγματικά-κακό ραντεβού. Είναι όμως και οι τύψεις που νιώθεις όταν λες όχι σε έναν άντρα-που δε σου αρέσει-και αμέσως μετά συνειδητοποιείς ότι δεν έπρεπε να τον απορρίψεις γιατί ίσως και να ήταν το τυχερό σου! Ξέρεις κάτι; Δεν ήταν.