Ο Σεπτέμβριος πλέον προ των πυλών και μαζί του έρχεται η νέα σεζόν για έργα και υποδομές. Με μία γρήγορη ματιά θα δούμε ότι η ατζέντα του μήνα έχει 3 μεγάλες ημερομηνίες για τα έργα.

Η πρώτη είναι στις 12 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται η επαναδημοπράτηση της ΕΕΣΣΤΥ, εταιρεία του ομίλου ΟΣΕ. Εδώ είχαμε τον άγονο διαγωνισμό του Ιουλίου που όμως παρά το αρνητικό του γεγονότος υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει επιτυχής συμμετοχή.

Μεγάλο φαβορί είναι πλέον η Ιταλική Ferrovie που είναι σε προσυμβατικό επίπεδο για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όλα δείχνουν ότι η Ιταλική εταιρεία θα θελήσει να αποκτήσει τον βραχίονα ΕΕΣΤΥ. Ίσως δούμε να συμμετέχουν η Alstom και Siemens που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον παλαιότερα.

Η δεύτερη ημερομηνία είναι στις 27 Σεπτεμβρίου και είναι ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως πρόκειται για την 4η δημοπράτηση τμήματος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Ο δεύτερος είναι γιατί θα δούμε αν ο όμιλος Καλογρίτσα επικρατήσει και εδώ (έχει κάνει το 3Χ3 μέχρι τώρα) καθώς έχει ξεσπάσει και πολιτική αντιπαράθεση. Επίσης πρόκειται για ένα κομβικό τμήμα που βρίσκεται στο μέσον του άξονα και έχει και τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

Τέλος, η τρίτη σημαντική ημερομηνία είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2016. Αυτή η μέρα είναι κρίσιμη για το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και τους ..Κρητικούς καθώς μιλάμε για μία ακόμα προσπάθεια να δημοπρατηθεί το Νέο Αεροδρομίο Καστελίου.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να είναι τουλάχιστον 3 με εντός και εκτός Ελλάδας συμμετοχές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης όλων των εποχών με τουλάχιστον 850εκ.ευρώ επενδύσεις.

Επίσης μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένουμε εξελίξεις για την προκήρυξη και άλλων τμημάτων του Πάτρα-Πύργος, υπογραφές συμβάσεων για το Πάνορμος-Εξάντης και Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά κ.α.