Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο κι όμως η Πάτρα δεν έχει αδειάσει ακόμα.

Αντίθετα, υπάρχει αρκετή κίνηση για την εποχή, τόσο στους δρόμους, όσο και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Βέβαια, το Σαββατοκύριακο όπου τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά, όπως και τα περισσότερα μαγαζιά εστίασης, ειδικότερα από το απόγευμα και μετά η Πάτρα είχε νεκρωθεί.

Η παραλία όμως της Πλαζ και οι υπόλοιπες παραλίες κοντά στην Πάτρα ήταν γεμάτες από κόσμο και με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς χώρο για να κάτσει. Δείγμα και αυτό ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει αποχωρήσει ακόμα από την Πάτρα, αφού προφανώς δεν  έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του.

Αρκετοί από αυτούς, άλλωστε, δεν πρόκειται να πάνε καθόλου διακοπές λόγω έλλειψης χρημάτων. Ακόμα όμως και αυτοί που θα πάνε, θα αναχωρήσουν για τέσσερις πέντε μέρες και θα επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Σίγουρα όσο πλησιάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο η Πάτρα θα νεκρώνεται και ο κόσμος στο κέντρο της πόλης και στις συνοικίες θα λιγοστεύει. Το συμπέρασμα όμως δεν αλλάζει.

Στην ουσία οι διακοπές έχουν μετατραπεί για όλους σε μίνι αποδράσεις και το κύριο μέρος για καλοκαιρινές χαρές και απολαύσεις για τους περισσότερους είναι η Πάτρα, οι παραλίες της και κάποια κοντινά παραθεριστικά μέρη. 

Οι πολυήμερες διακοπές, σε νησιά και μαγευτικά καλοκαιρινά μέρη, πλέον υπάρχουν μόνο για τους λίγους…