Προ μιας εβδομάδος συμπληρώθηκε ο πρώτος χρόνος ύπαρξης-λειτουργίας της πλατείας–παιδικής χαράς «ΑΣΤΙΚΗ ΟΑΣΗ ΑΓΥΙΑ», που βρίσκεται (Αγ.Κων/νου και Καραμανλή, έναντι ΔΑΝΑΟΥ) στην περιοχή Αγυιά της Πάτρας.

Όταν πριν 3 περίπου χρόνια το μέλος της Κοινο_Τοπίας Όλγα Ανδριακοπούλου μας εξέθεσε το όραμά της για την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου φάνηκε σε όλους καλή ιδέα αλλά οι πιθανότητες να μετουσιωθεί μια καλή ιδέα σε πράξη στην Ελλάδα είναι συνήθως μικρές. Όμως η επιμονή μιας μικρής ομάδας ατόμων είχε αποτέλεσμα, σήμερα, δεκάδες παιδιά επωφελούνται από την ύπαρξη μιας από τις ελάχιστες πιστοποιημένες παιδικές χαρές της πόλης μας.

Η Κοινο_Τοπία πίστεψε στο όραμα και συνέβαλε με το συμβολικό ποσό των 300€ στην προσπάθεια αυτή. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας -που πήρε την πρωτοβουλία- και είναι ο φορέας που εκπροσωπούνται οι περίοικοι συνέδραμαν σύλλογοι γονέων σχολείων της Αγυιάς, επιχειρήσεις της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, εθελοντικές οργανώσεις, η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και η ‘‘Sympraxis Team”.



Μέλη της Κοινο_Tοπίας επισκέφθηκαν πρόσφατα και πάλι το χώρο και με χαρά διαπίστωσαν ότι οι άοκνες προσπάθειες κάποιων επίμονων συμπολιτών μας άξιζαν τον κόπο. Η παιδική χαρά όχι μόνο δεν έχει προβλήματα από τη χρήση και τη φθορά του χρόνου αλλά βελτιώνεται. Αυτό βέβαια οφείλεται στις προσπάθειες κάποιων περιοίκων-εθελοντών που πρέπει και να τις αναφέρουμε και να τις συγχαρούμε. Η Φρόσω Αλεβιζάκη, η Βανέσα Μαστραπά, η Έλντα Γκίνη, η Άσπα Πούλη και τέλος η ψυχή όλης της προσπάθειας η Όλγα Ανδριακοπούλου, πολιτική επιστήμονας μα πάνω από όλα ενεργός πολίτης.

Η κατασκευή της πρότυπης αυτής φυσικής παιδικής χαράς, όπου οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν την αναρρίχηση, την ταλάντωση, την ισορροπία και την κύλιση και στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά μικρούς και μεγάλους λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των παιδιών (ηλικιακή ομάδα 5+), των γονιών τους αλλά και της άγριας ζωής που βρίσκει καταφύγιο στην πόλη ακολουθώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Δήμος να συνδράμει άμεσα ώστε να υλοποιηθεί και η ανάπλαση του όλου χώρου μιας και η Πάτρα έχει μεγάλη ανάγκη από πλατείες και ελεύθερους χώρους οι δε πολίτες να συμβάλλουν στην προστασία του δημόσιου χώρου διαφυλάσσοντας αυτό το στολίδι για την περιοχή.