Μια εκ των πλέον σημαντικών παρεμβάσεων όπως είναι το έργο της βελτίωσης ποιότητας νερού και υδροδότησης του Αιτωλικού, βρίσκεται οριστικά σε πορεία υλοποίησης, με την ένταξή του στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Οι ενέργειες του Δήμου όπως η σύνταξη μελετών, η ωρίμανση, η υποβολή τεχνικού δελτίου, η ένταξη και η δρομολόγηση διαδικασιών δημοπράτησης για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία του Αιτωλικού εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώθηκαν.

Επιπρόσθετα, υπήρξε συντονισμός αυτών ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου η λύση που θα δοθεί να έχει μόνιμο και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα. Η δημοπράτηση του έργου, ακολουθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

"Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την συνεργασία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προχωρά με αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλη την έκτασή του, για τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια αλλά και διάθεση για την επίλυσή τους."