Ήταν μία παράσταση μαγική, σε μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες του αρχαίου ελληνικού κόσμου και σε ένα από τα σπουδαιότερα αρχαία θέατρα...

Ο λόγος φυσικά για το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και την παράσταση «Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κονταξή που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μία μαγική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη εμπειρία ζωής σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Χρυσός χορηγός της ξεχωριστής αυτής παράστασης που βασίστηκε σε αποσπάσματα τραγωδιών των τριών μεγάλων μας τραγικών ποιητών, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, με πρωταγωνιστές από οχτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου ήταν η Euroline Travel – S. Bakolias.

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση της Euroline, Σταύρος Μπακολιάς, (εμπορικός αντιπρόσωπος της Aneklines για Πάτρα και Ηγουμενίτσα), αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε περήφανοι για την Χρυσή Χορηγία μας σε αυτό το μοναδικό, διακρατικό, θεατρικό δρώμενο, με το οποίο άνοιξε φέτος το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.

Αναδείχθηκε η οικουμενικότητα της Δωδώνης αλλά και η διαχρονικότητα της ελληνικής τραγωδίας.Ένα μεγάλο εγχείρημα, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, από διαφορετικές χώρες στο παλαιότερο μαντείο των Ελλήνων».

Η επικαιρότητα του τραγικού λόγου αναδείχτηκε έτσι όσο ποτέ άλλοτε στο μεγαλύτερο αρχαιοελληνικό θέατρο, δίπλα στο παλαιότερο μαντείο των Ελλήνων, στους Δελφούς, εκεί που σύμφωνα με τους προγόνους μας, ζούσε η Πυθία.

Ας είναι λοιπόν ο αρχαίος τραγικός λόγος και τα όσα μας διδάσκει, το προμήνυμα για να έρθουν σε αυτόν τον κόσμο καλύτερες μέρες τα επόμενα χρόνια.

Μπορείτε να δείτε ένα υπέροχο απόσπασμα από την μαγική βραδιά που άφησε θεατές και κριτές πραγματικά άναυδους.