Μέχρι την Δευτέρα θα υπάρξει οριστική συμφωνία σχετικά με το τι μελλεί γενέσθαι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ήταν επεισοδιακό, είχε ένταση και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, χωρίς παράλληλα να βγει κάποια απόφαση.

Απόψε τα μέλη της Ερασιτεχνικής θα έχουν συνάντηση με την αντιπροσωπία των μελών της Παναχαϊκής Συμμαχίας που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για να αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Εκεί τα μέλη της Παναχαϊκής Συμμαχίας με τους 15 Πατρινούς επιχειρηματίες που μπαίνουν μπροστάρηδες για να δημιουργηθεί μία εταιρία λαϊκής βάσης, θα παρουσιάσουν στα μέλη της ΠΓΕ την πρόταση τους. 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, Νίκος Οικονομόπουλος, σε δηλώσεις του στο patrasevents.gr τονίζει τα εξής: «Εμείς περιμένουμε την πρόταση της Παναχαϊκής Συμμαχίας η οποία παρόλο τον χρόνο που έχουμε δώσει δεν μας έχει τεθεί σε μία ολοκληρωμένη μορφή. Ωστόσο, θεωρούμε όψιμο το ενδιαφέρον των μελών, όμως από την άλλη ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ήδη έχει παρέλθει προ πολλού…».

Υπάρχει όμως τίποτα άλλο που έχει στα υπόψη του ο κ. Οικονομόπουλος και το Δ.Σ. της Παναχαϊκής; Ο ίδιος τονίζει: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι το ενδιαφέρον το δικό μας και οι συζητήσεις μας δεν αφορούν μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής, άλλα όλα τα τμήματα του συλλόγου, αφού παντού υπάρχει ανάγκη βοήθειας. Κοιτάζουμε χορηγίες, κάνουμε επαφές έτσι ώστε όλα τα τμήματα του συλλόγου να παραμείνουν όρθια.

Το ενδιαφέρον και η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί

Σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Παναχαϊκή είναι μαγαζί γωνία και ότι έχει μία δυναμική για σημαντικά αποτελέσματα, αρκεί να ξέρει να κάνει κάποιος την σωστή διαχείριση, κοιτάζοντας το καλό της ομάδας και όχι απλά την προβολή του.

Υπάρχουν επιχειρηματίες σημαντικού βεληνεκούς, με οικονομική δυναμική και κύρος που έχουν είτε άμεση σχέση με την Πάτρα, είτε έμμεση με αυτή, οι οποίοι έχουν εκφράσει ταυτόχρονα με την Παναχαϊκή Συμμαχία το ενδιαφέρον τους, χωρίς όμως να έχουν τους ίδιους όρους και τις απαιτήσεις.

Ακόμα βέβαια δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν το ενδιαφέρον αυτό θα το κάνουν πράξη και σε ποια μορφή". Ο ίδιος συμπληρώνοντας τα όσα λέει για το ενδιαφέρον που υποστηρίζει ότι υπάρχει από άλλους επιχειρηματίες τονίζει:

"Επειδή έχει αναπτυχθεί ήδη μία παραφιλολογία για το όλο θέμα για την οποία ασφαλώς και δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά προέρχεται από άτομα που μάλλον είναι προκατειλημμένα απέναντι μου, θα πρέπει εδώ να επισημάνω ότι δεν αναφέρομαι σε ενδεχομένως φαιδρά ή γραφικά πρόσωπα με τα οποία ουδέποτε είχα κάποια σχέση, αλλά για επιχειρηματίες σημαντικού βεληνεκούς που εκτός των άλλων έχουν και σημαντική εμπειρία.

Εμείς ως Ερασιτεχνική είμαστε υποχρεωμένοι να μην κλείνουμε πόρτες αφού ήδη έχουμε απευθύνει κάλεσμα για βοήθεια, ξεκινώντας μία νέα προσπάθεια, χωρίς να αποκλείουμε από αυτήν κανέναν…".