Σε ιδιώτες θα εκμισθωθούν τα τρία πάρκινγκ που βρίσκονται εντός της λιμενικής ζώνης, καθώς ο Δήμος, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τη λειτουργία τους.

Η απόφαση για να δοθεί σε ιδιώτες η λειτουργία τους επικεροποιήθηκε χθες με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι τρεις υπαίθριοι χώροι στάθμευσης είναι:

1. Χώρος, εντός της λιμενικής ζώνης ο οποίος εκτείνεται νοτίως του ανοικτού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π και λειτουργούσε έως πρότινος ως χώρος στάθμευσης φορτηγών οχημάτων. Έχει ήδη επαναδιαγραμμιστεί και διαμορφωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να σταθμεύουν Ι.Χ. οχήματα. Έχει χωρητικότητα 434 θέσεις.

2. Χώρος στάθμευσης “Γιώργος Καλεντζώτης”, εντός της λιμενικής ζώνης, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στο χώρο μεταξύ Κολυμβητηρίου ΝΟΠ και του Φάρου. Έχει συνολική χωρητικότητα 210 θέσεων.

3. Χώρος στάθμευσης εντός της λιμενικής ζώνης, νοτίως του Φάρου, ο οποίος είναι διαμορφωμένος από τον ΟΛΠΑ με συνολική χωρητικότητα 123 θέσεων.

Όλοι οι χώροι θα λειτουργούν από 07:00 έως 22:00 και θα είναι φυλασσόμενοι.

Κατά την είσοδο του οχήματος στον εκάστοτε χώρο, θα εκδίδεται χειρόγραφη απόδειξη στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός του οχήματος και ο αριθμός των επιβαινόντων του. Η απόδειξη αυτή, το αντίτιμο της οποίας καθορίζεται στα 0,50 €, θα χρησιμεύει ως εισιτήριο μετ’ επιστροφής για όλους τους επιβάτες του οχήματος, σε λεωφορεία που πρόκειται να διατεθούν από, τον Ο.Λ.ΠΑ. και το Αστικό ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 07:00-21:30, ανά 15’,  ανά 8’.

Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, πλησίον του χώρου στάθμευσης «Γιώργος Καλεντζώτης» θα οριοθετηθούν τέσσερις θέσεις στάθμευσης οχημάτων ταξί, μετά από σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων.