Στην μεγαλύτερη σελίδα του διαδικτύου για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, στην AVAAZ. org., απευθύνθηκαν οι Πατρινοί προκειμένου να σώσουν την κουκουναριά της Αρόης από το κόψιμο που έχει αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Στόχος είναι η συγκέντρωση 3. 000 υπογραφών. Η καμπάνια έτσι για να γλιτώσει το δέντρο από το κόψιμο πλέον παίρνει έναν διεθνή χαρακτήρα και είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργός της είναι μία Ελληνίδα η Evangelia S. η οποία διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημιουργός της καμπάνιας  αναφέρει: «Γιατί το δέντρο είναι σύμβολο επιβίωσης μέσα στο επιθετικά αναπτυσσόμενο αστικό τοπίο, σύμβολο ζωής, φυσικής ομορφιάς και υγείας και γιατί το δέντρο ήταν εκεί πριν τους εργολάβους και τους δικυκλιστές, γεγονός που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε!».

Τίτλος της όλης πρωτοβουλίας για την σωτηρία του αιωνόβιου δέντρου της Αρόης που εδώ και χρόνια κοσμεί την είσοδο της περιοχής είναι: «Για την κουκουναριά στην Πάτρα: Θέλουμε να προστατέψουμε το δέντρο. Δεν θέλουμε να κοπεί».

Την σελίδα  μπορείτε να την βρείτε εδώ.