Σε απάντηση δημοσιεύματος της ΡΑΠ για τον ΚΟΔΗΠ ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης, τονίζει τα εξής: «Ξεπέρασε τα όρια η φιλοκυβερνητική παράταξη της ΡΑΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού, εγκαλώντας την Δημοτική Αρχή ότι έκανε το φοβερό σφάλμα να επιστρέψει ποσό που δεν θα χρειαστεί προς κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου!

Η μικροπολιτική που αναφέρουν στο σχόλιο τους, γυρίζει μπούμερανγκ αφού οι ίδιοι και η κυβέρνηση τους, θεωρούν πως η κρατική χρηματοδότηση επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των Δήμων σε Κοινωνικές Δομές!

Η κυβέρνηση τους είναι αυτή που μείωσε την χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "Εναρμόνισης" που αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, βάζοντας σε κίνδυνο την λειτουργία τους, αδιαφορώντας για το πόσα παιδιά τελικά θα μείνουν έξω απο Παιδικούς Σταθμούς ή θα πάνε σε Ιδιωτικό.

Μάλλον θέλουν, να παίξουν τον ρόλο του λαγού, να μας πουν πως αφού λεφτά υπάρχουν, θα μειωθεί και άλλο η κρατική χρηματοδότηση στην Τοπική Διοίκηση. Την ίδια στιγμή εντέχνως κρύβουν τις πραγματικές ελλείψεις και προβλήματα (υποδομές, προσωπικό), που υπάρχουν συνολικά στον Δήμο.

Φτάνουν μάλιστα στο έσχατο σημείο να πουν ότι δεν διαφέρει και πολύ η ΠΝΠ της κυβέρνησης τους για τις δεσμεύσεις των αποθεματικών των Δήμων που έδωσαν τα λεφτά σε τραπεζίτες, δανειστές και ΕΕ, με την αποδέσμευση χρηματικού ποσού από μία δομή του Δήμου σε άλλη.

Μάλλον θεωρούν το ίδιο πράγμα, λεφτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο μία άλλη δομή του Δήμου, με το να δίνεις τα αποθεματικά στους δανειστές και τους τραπεζίτες!

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως η φιλοκυβερνητική παράταξη της ΡΑΠ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ωραιοποιήσει και να καλύψει, αυτά που με νόμους φέρνει η κυβέρνηση της (όπως την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την στήριξη του Ιδιωτικού Κεφαλαίου), νόμους που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν και με σταθερότητα και συνέπεια η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υλοποιεί!».