Η Επιτροπή Ατυχημάτων στις Μεταφορές ανέθεσε σε ένα χειρουργό, έναν ερευνητή τροχαίων ατυχημάτων και την μία καλλιτέχνη να σχεδιάσουν μία γραφική αναπαράσταση ενός ανθρωπόμορφου πλάσματος το οποίο θα άντεχε στα τροχαία.

Έχοντας, δηλαδή στο μυαλό τους, το πώς θα έπρεπε να ήταν το σώμα ενός ανθρώπου για να αντέχει στα τροχαία, δημιούργησαν τον «Graham», σύμφωνα με το Business Insider.


«Τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους και ο Graham μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί χρειαζόμαστε ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο, ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα λάθη μας» δηλώνει ο Joe Calafiore διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ατυχημάτων στις Μεταφορές (TAC).

«Μπορεί οι άνθρωποι να επιβιώσουν αν τρέξουν γρήγορα πάνω σε έναν τοίχο όμως όταν μιλάμε για συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων, οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και οι δυνάμεις πιο έντονες και οι πιθανότητες να επιζήσει κάποιος μικρές» προσθέτει ο Calafiore.


Το συγκεκριμένο δημιούργημα λέγεται Graham και είναι απίστευτο να βλέπεις πως θα ήσουν αν μπορούσες να μένεις αλώβητος κάθε φορά που ένα λεωφορείο, αμάξι ή τρένο ερχόταν καταπάνω σου.

Το Γκράχαμ θα βρίσκεται στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας μέχρι τις 8 Αυγούστου και θα μπορεί να το δει ο καθένας στην κρατική βιβλιοθήκη της πόλης.