Έκκληση απευθύνει ο πρωτοπρεσβύτερος, Δημήτρη Αθανασίου, για ένα 10χρονο παιδί από τον Ορεινό Βάλτο που πάσχει από λευχαιμία.

Αναλυτικά ο πρωτοπρεσβύτερος αναφέρει:  «Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο Χριστός εν τω μέσω ημών. Τον περασμένο Δεκέμβριο 2015 δημοσιεύσαμε έκκληση για οικονομική βοήθεια της οικογένειας του 10χρονου Μανώλη, από χωριό του Ορεινού Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μανώλης πάσχει από οξεία λευχαιμία και είναι το τρίτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας, που με αξιοπρέπεια δίνει αθόρυβα τον βιοτικό αγώνα, σηκώνοντας τον δικό της Σταυρό, μέσα σε ένα πλήθος αντιξοοτήτων και δυσμενών καταστάσεων.

Αναγκαστήκαμε να δημοσιεύσουμε την έκκληση για βοήθεια στην οικογένεια, επειδή εδώ και αρκετό καιρό πλέον είναι άνεργοι και οι δύο γονείς, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο, που διαγνώστηκε η ασθένεια, ο Μανώλης νοσηλεύεται στο Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγία Σοφία  και οι οικονομικές ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Η μητέρα μένει μόνιμα στο νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα, επειδή πρέπει να ασχοληθεί και με τις άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Η συγκινητική ανταπόκριση πολλών συνανθρώπων μας στην έκκλησή μας, ήταν πραγματικό βάλσαμο στον πόνο της οικογένειας.

Ο Μανώλης μετά την κατάλληλη θεραπεία ,πριν το Πάσχα, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη-συγγενή του. Και ενώ η πορεία της υγείας του ήταν καλή και η ελπίδα της θεραπείας του άρχισε να καλλιεργείται από όλους, δυστυχώς πρόσφατα διαγνώστηκε υποτροπή της νόσου.

Έτσι θα χρειαστεί να επαναλάβει την θεραπεία από την αρχή και να υποβληθεί εκ νέου σε νέα μεταμόσχευση μυελού από άλλον συμβατό δότη. Οπότε η οικογένεια μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια.

Παρακαλούμε, όσο μπορεί ο καθένας ας συνεισφέρει, έτσι ώστε ο μικρός Μανώλης να υποβληθεί σε ό,τι απαιτείται για την αποκατάσταση της υγείας.
Ας ανοίξουμε όλοι την καρδιά μας και μια μεγάλη αγκαλιά και να στηρίξουμε οικονομικά την προσπάθεια του μικρού Μανώλη.

Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη.  Είναι φορές που η δύναμη της αγάπης δεν έχει όρια.

Είναι φορές, που μια έμπρακτη καλή πράξη είναι εκείνο το κάτι που χρειάζεται ένας συνάνθρωπός μας για να προχωρήσει στη ζωή του. Είναι φορές, που μια απλή κίνηση, μια χειρονομία αλληλεγγύης είναι αρκετή για να επουλώσει πληγές, που δεν έκλειναν μέχρι τώρα με τίποτα.

Πόσο μάλλον αν αυτές οι πληγές και αυτή η ανάγκη για αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την Υγεία. Ακόμη πιο έντονα και πιο επιτακτικά, αν έχουν να κάνουν με την υγεία ενός μικρού παιδιού 10 μόλις χρόνων. Ο 10χρονος Μανώλης από τον Βάλτο της Αιτωλοακαρνανίας, είναι παιδί όλων μας».

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, για στήριξη της οικογένειας στη δύσκολη και ανηφορική προσπάθειά της, όπως γράφει το agrinioreport:

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι τα παρακάτω (δικαιούχος είναι ο πατέρας του Μανώλη): AΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:6266-010140-350. ΙΒΑΝ:GR 40 0171 2660 0062 6601 0140 350. BIC:PIRBGRAA.