Το θέμα του κοψίματος της κουκουναριάς της Αρόης που είχε ξεσηκώσει δεκάδες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, επανέρχεται στο προσκήνιο σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το ζήτημα του αιωνόβιου δέντρου που εδώ και δεκαετίες αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν, σύμβολα της περιοχής, είχε «παγώσει» γι αρκετό καιρό, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και οικολογικών συλλόγων που δεν ήθελαν με τίποτα το κόψιμο του πεύκου.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος το πρωί της Δευτέρας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ύστερα από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Παύλου Στάμου, με τον κόσμο να ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμο το δέντρο έχει βαθιές ρίζες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει αιτία τροχαίων, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των οδηγών.

Από την άλλη, οι κάτοικοι και οικολόγοι υποστηρίζουν ότι το δέντρο, εκτός από ένα σύμβολο της περιοχής, δίνει ένα άλλο χρώμα στη συνοικία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπεί.

Όπως υποστηρίζουν το χαλασμένο οδόστρωμα δεν είναι ευθύνη του δέντρου, αλλά της πολιτείας και του Δήμου. 

Το δέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς με τους ανθρώπους που αντιδρούν στο κόψιμο του να καλούν τους συμπολίτες και τους ιθύνοντες του Δήμου να… σκεφτούν «πράσινα».

(Η φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή)