Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της παραμονής του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα.

Μάλιστα το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον ΣΚΕΑΝΑ για τις προσπάθειές παραμονής του τμήματος στην Πάτρα. Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Αναστάσιος Παναγόπουλος στην επιστολή του προς τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) αναφέρει:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως το αίτημά μας για συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του ιδρύματος και ο φάκελος υποστήριξης προωθήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε πως η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Σία Αναγνωστοπούλου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, κ. Γιώργο Κοτοπούλη, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα για το ίδιο θέμα πως το τμήμα θα επαναλειτουργήσει και θα παραμείνει στην Πάτρα.

Ο κ. Παναγόπουλος με την επιστολή του συνεχίζει αναφέροντας «Θα θέλαμε, ιδιαιτέρως να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας που σταθήκατε αρωγοί στον αγώνα μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος, καθώς η συμβολή σας ήταν ουσιαστική και καθοριστική.

Ευελπιστούμε ότι η κοινή προσπάθεια μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων θα αποτελέσει αφορμή για μια ευρύτερη μελλοντική συνεργασία με στόχο ο τουρισμός να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».