Δυναμικό παρών θα δώσει η χώρα μας στη Παραολυμπιάδα που θα γίνει στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στην ελληνική αποστολή θα πάρουν μέρος 41 αθλητές και 13 αθλήτριες, μεταξύ αυτών και ο Πατρινός «γίγαντας» της Άρσης Βαρών σε πάγκο, Νίκος Γκουντάνης.

Ο Πατρινός αθλητής κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Μαλαισία, όπου μπόρεσε και πήρε την 4η θέση στην κατηγορία των -65 κιλών, σηκώνοντας 175 κιλά.

Ο Νίκος Γκουντάνης, έχοντας γεννηθεί στο Θεριανό Αχαΐας ασχολήθηκε με την άρση βαρών από το 2003 μετά από παρότρυνση ενός φίλου του. Από τότε δεν έχει σταματήσει να παίρνει και να σαρώνει τα μετάλλια σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτυχιών του είναι τα δύο χρυσά μετάλλια που πήρε στα πρωταθλήματα Ευρώπης το 2005 στην Πορτογαλία και το 2007 στην Καβάλα, ενώ υψηλές θέσεις στην κατάταξη κατάκτησε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (6ος) και του Πεκίνου (7ος).

Στους διεθνείς αγώνες FASA στο Ντουμπάι (2009) σπάει το ρεκόρ Ευρώπης και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας (2010) ξανασπάει το «δικό του» πανευρωπαϊκό ρεκόρ ερχόμενος τέταρτος. Στο Ντουμπάι πάλι (FASA) έρχεται πρώτος το 2011 και φέτος δεύτερος.

Να σημειωθεί ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας από 7 Σεπτέμβρη έως τις 18 του ίδιου μήνα. Οι υπόλοιποι αθλητές που συνθέτουν την ομάδα της Άρσης Βαρών για τους Παραoλυμπιακούς Αγώνες είναι οι:  Δημήτρης Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου και Κώστας Δήμου.