Ένας νέος 18 ετών δέχτηκε πυρά και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, ενώ είχε βγει με τον συνομήλικο ξάδερφό του να κυνηγήσουν pokemon κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή, στην πόλη Τσικιμούλα 120 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο νέοι έπεσαν θύμα ενέδρας που τους είχαν στήσει άγνωστοι δράστες γνωρίζοντας μέσω της εφαρμογής που κινούνται, χωρίς τα κίνητρα τους να έχουν γίνει γνωστά. Η αστυνομία στο σημείο βρήκε 20 κάλυκες που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του Jerson Lopez de Leon, με τη μητέρα του να δηλώνει συντετριμμένη πως εκείνη άφησε τον γιο της στο κρεβάτι και δε γνώρισε πως ο ξάδερφος του, τον είχε προσκαλέσει να ψάξουν για pokemon στα γύρω τετράγωνα.

Ο θάνατος του νεαρού, όπως αναφέρει το news247, είναι ο πρώτος που σχετίζεται με το pokemon go, αν και δε φαίνεται πως το παιχνίδι προκάλεσε κάποια διαμάχη με τους δράστες. Πάντως το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα τραγικά συμβάντα με παίχτες του pokemon go όπως αυτό με τους δύο νεαρούς που πυροβολήθηκαν στις ΗΠΑ την ώρα που έψαχναν pokemon.

Προσοχή Ναρκοπέδια

Στο μεταξύ οι Αρχές στη Βοσνία προειδοποιούν τους παίχτες που γυρίζουν σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος για να βρουν pokemon να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε περιοχές που ενδέχεται να περιέχουν νάρκες.
Ο πόλεμος της Βοσνίας που ξέσπασε το 1992 και έληξε τρία χρόνια μετά είχε ως αποτέλεσμα να ναρκοθετηθούν αρκετές περιοχές στη χώρα. Μάλιστα, από το 1995, 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα ναρκοπέδια της Βοσνίας.

Ακόμη, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία προς τους τουρίστες που παίζουν pokemon go, με την οποία τους καλεί να μην απομακρύνονται από τους δρόμους χωρίς να έχουν μαζί τους κάποιον έμπειρο οδηγό, να μην επισκέπτονται εγκαταλελειμμένα κτήρια, δάση και να μην παραβιάζουν ιδιωτική ιδιοκτησία.