Το Σάββατο 16 Ιουλίου οι ομάδες prosvasis και intermediakt πραγματοποίησαν μια εκδήλωση απολογισμού του έργου «Προσβάσιμοι Δρόμοι – Άνθρωποι με αναπηρία ορατοί στη Κοινωνία 2016».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν το διαδικτυακό εργαλείο της prosvasic.co καθώς και τις δράσεις των προσβάσιμων δρόμων.

Σε μια πολύ γεμάτη ημέρα τέθηκαν προβληματισμοί, έγιναν συζητήσεις και φυσικά δόθηκαν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μετακίνησης των ΑμεΑ.

Στα πλαίσια αυτά έγινε και προβολή κάποιον video μεταξύ των οποίων και ενός πολύ ιδιαίτερου σποτ της Intermedi@kt με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Δείτε το:


Από τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο 7 πόλεις και 35 εθελοντές έκαναν καταγραφή σε 7 ελληνικές πόλεις.

Καλαμάτα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κως, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Πάτρα ήταν οι πόλεις στις οποίες έγινε χαρτογράφηση των προσβάσιμων δρόμων με αποτέλεσμα πάνω από 1000 νέα σημεία στην πλατφόρμα.

Όπως είχαν αναφέρει μέλη του prosvasis στο patrasevents.gr “Με έμφαση στις κινητικές αναπηρίες, το Prosvasis Co προσπαθεί να καθιερώσει στη συνείδηση των ανθρώπων ότι η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων και όχι φιλανθρωπία."

Για να κάνετε μια περιήγηση στην πλατφόρμα πατήστε εδώ.