Το «λάθος» τηλεφώνημα έχει να κάνει με το γεγονός πως μπέρδεψα στην επικοινωνία μας τον σύζυγο της Πέγκυς Ζήνα, Γιώργο Λύρα με την ίδια. Θα μου πεις σιγά το πράγμα. Κι όμως καταλαβαίνει κανείς πόσο δεμένοι είναι και πως η απάντηση «Η φωνή μου δεν μοιάζει της κα. Ζήνας, να σας δώσω την ίδια να το διαπιστώσετε» δείχνει αν μη τι άλλο ανθρώπους με χιούμορ και πολύ καλή διάθεση.

Μιλήσαμε με την αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια λίγες ώρες μετά την κορυφαία μουσική της στιγμή όπως την χαρακτήρισε.

Η Πέγκυ Ζήνα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη με τον ίδιο από κάτω να την παρακολουθεί. Μετά από αυτή την στιγμή λοιπόν και λίγο πριν εμφανιστεί στην Πάτρα την Πέμπτη στις 21 Ιουλίου (Παλαιά Σφαγεία Πατρών), μας μίλησε για τα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε live σε έναν πολύ όμορφο συναυλιακό ραντεβού.

Πιο ώριμη από ποτέ και ανανεωμένη μας προσκαλεί να γίνουμε «συνταξιδιώτες» στο δικό της μελωδικό καλοκαίρι!

Να σημειώσουμε πως στην εμφάνιση της τον χειμώνα στην Πάτρα η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών!


P.E. Συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη… Πως ήταν η συναυλία στο Βραχάτι;

Π.Ζ. «Ήταν απίστευτη και συγκίνηση… Μουσικά στην καριέρα μου ήταν η κορυφή και η μεγαλύτερη στιγμή που έζησα. Ήταν τιμή μου και είμαι πολύ περήφανη και ευγνώμων.

Τον είχα απέναντί μου όλο το βράδυ να με κοιτά και να με διευθύνει κατά κάποιον τρόπο με τα χέρια του. Ήταν κατάθεση ψυχής.»

P.E. Πως επιλέχθηκαν τα μέρη όπου θα γίνουν οι συναυλίες για τα «γενέθλια» του τραγουδοποιού;

Π.Ζ. «Ήταν απόφαση της οικογένειας Θεοδωράκη και τις έμαθα αφότου είχαμε αποφασίσει με τους συνεργάτες μου για τις δικές μου συναυλίες, οπότε γι αυτό κατά κάποιον τρόπο γίνονται ταυτόχρονα. Άλλο το δικό μου ρεπερτόριο για τα 20 χρόνια και άλλο οι συναυλίες για τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ξεκινήσαμε από το Βραχάτι που τόσο αγαπά ο αγαπημένος μας συνθέτης.»

P.E. Οπότε αυτό που θα δούμε στην Πάτρα, είναι η «Πέγκυ» των τελευταίων ετών…

Π.Ζ. «Επιλέξαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα τα τραγούδια που αγάπησε το κοινό από εμένα αλλά και άλλων καλλιτεχνών που έχω τραγουδήσει live όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκινήσαμε από το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα πόλεις στις οποίες θα βρεθούμε μαζί με την Νωαίνα το αγαπημένο αυτό παιδί αλλά και τον Αλέξανδρο Πιτσάνη από το X - Factor».

P.E. Θα έχει διαφορετικό ύφος σε σχέση με το πώς σε έχουμε μάθει από τα νυχτερινά κέντρα;

Π.Ζ. «Διαφορετικό δεν θα το έλεγα. Το γεγονός πως επιλέχθηκε να γίνει σε έναν ανοιχτό συναυλιακό χώρο έχει να κάνει με την ώρα αλλά και την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι λίγο «πιο οικογενειακή» η ώρα από την άποψη πως μπορούν να έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους και όλοι σχετικά νωρίς από ότι σε ένα κέντρο. Επίσης, είναι μικρότερο το κόστος για τον κόσμο που θέλει να έρθει.»

P.E. Ενημερώνεσαι τακτικά για τα οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικό γεγονότα της χώρας;

Π.Ζ. «Φυσικά όπως και όλος ο κόσμος και προβληματίζομαι, όμως δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πω «δεν θα τα καταφέρουμε».»


"Η συναυλία της Πέμπτης θα είναι πολύ ξεχωριστή!"

P.E. Από χειμώνα; Στο Χ-factor θα σας ξαναδούμε;

Π.Ζ. «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω καλλιτεχνικά και είμαι σε συζητήσεις. Γι αυτό και μόνο τον λόγο δεν μπορώ να απαντήσω αν θα είμαι ή δεν θα είμαι στο ριάλιτι. Είναι ακόμα «θολό» το τοπίο.»

P.E. Στην Πάτρα έχετε μεγάλο κοινό…

Π.Ζ. «Έρχομαι στην Πάτρα από το 2001 και η σχέση μου με το κοινό είναι πολύ ζεστή. Υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είμαι σίγουρη πως θα κάνουν ξεχωριστή την συναυλία της Πέμπτης. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό.»