Οι πρώτοι συμμετέχοντες στο φετινό πρόγραμμα «Culture and shopping» του Επιμελητηρίου Αχαΐας, έφτασαν στην Πάτρα και έκαναν την βόλτα τους στην αγορά της πόλης.

Πρόκειται για 50 Γάλλους τουρίστες που με τις φωτογραφικές μηχανές στο χέρι, έχοντας εφοδιαστεί χάρτες και πληροφοριακό υλικό για την Πάτρα, έκαναν την βόλτα τους στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, προκειμένου να πάρουν μία γεύση από το κλίμα της, αλλά και τα αξιοθέατά της.

Οι Γάλλοι τουρίστες δεν πρόκειται να είναι οι μοναδικοί επισκέπτες που θα έρθουν στην Πάτρα, το φετινό καλοκαίρι. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις Γερμανών και Ρώσων τουριστών που βρίσκονται σε διακοπές στην ευρύτερη περιοχή και πρόκειται να έρθουν στην Πάτρα για να την δουν από κοντά, πάντα μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Επιμελητηρίου πρόκειται να έρχονται στην Πάτρα δια μέσω του προγράμματος γύρω στους 300 με 400 τουρίστες κάθε εβδομάδα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι παράγοντες της αγοράς ευελπιστούν ότι οι αφίξεις αυτές θα δώσουν και την ανάλογη τονωτική ένεση στην εμπορική κίνηση της Πάτρας.