Ανακοινώθηκε το νέο Mi QiCYCLE Electric Folding Bike ποδήλατο της κινεζικής Xiaomi, ο σκελετός του οποίου, όπως φανερώνει και το όνομα του, αναδιπλώνεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή η μεταφορά του, ακόμα και με τα χέρια.

Το νέο Mi QiCYCLE αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά προϊόν συνεργασίας της Xiaomi με την ταϊβανέζικη εταιρεία iRiding, κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και εφοδιασμένο με ηλεκτρικό μοτέρ 250W (36V) το οποίο τροφοδοτείται από 20 στοιχεία Li-ion της Panasonic (όμοια με αυτά που χρησιμοποιεί και η Tesla), χωρητικότητας 2900 mAh το καθένα, προσφέροντας μία μέγιστη αυτονομία 45 χιλιομέτρων ανά φόρτιση και μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα - χάρη στο ειδικό σύστημα ενεργειακής διαχείρισης Battery Management System (BMS).

Σύμφωνα με το insomnia, το βάρος του "all-terrain" τριτάχυτου (Shimano Nexus Gear Shifters) ποδηλάτου δεν ξεπερνά τα 14.5 κιλά και η τιμή του τα 460 δολάρια (2999 yuan). Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε πληροφορίες για τη διάθεσή του σε άλλες αγορές.

Όπως και σε κάθε αντίστοιχη ανταγωνιστική υλοποίηση, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του και μέσω μίας ειδικής εφαρμογής να εποπτεύει την ταχύτητα του, τις αποστάσεις που διανύει, τις θερμίδες που καταναλώνει, την πορεία του στο χάρτη μέσω GPS κα.