Οι Πατρινοί οδηγοί δεν βάζουν μυαλό και το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τους χειμερινούς μήνες με δεκάδες οχήματα να παρκάρουν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, συνεχίζεται και τους θερινούς μήνες.

Παρά τους συνεχής έλεγχους του Κεντρικού Λιμεναρχείου, παρά τις προειδοποιήσεις του Δήμου προς τους πολίτες, παρά τις απαγορεύσεις, οι οδηγοί, προκειμένου να βρουν μία θέση για να παρκάρουν και να… βολευτούν, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του κέντρου της Πάτρας, δεν πτοούνται.

Έτσι, το κομμάτι του παραλιακού δρόμου από το ύψος της Γούναρη έως την πλατεία Τριών Συμμάχων, καθημερινά είναι γεμάτο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα που έχουν σταθμεύσει, δίπλα ακριβώς από την θάλασσα.

Ένα λάθος, δηλαδή, να γίνει και έπεσαν μέσα. Οι οδηγοί παρκάρουν ακόμα και σε σημεία του που είναι διαβρωμένα από την αλμύρα της θάλασσας, σε κομμάτια του δρόμου που δείχνουν να μην είναι στέρεα και σε καλή κατάσταση.


Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Από την στιγμή που οι οδηγοί συνεχίζουν αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι, δεν θα πρέπει κάποιος από τους αρμοδίους να βάλει κάποια προστατευτικά, για την ασφάλεια αυτού του κόσμου;

Διαφορετικά ας μην αφήνουν τους οδηγούς να παρκάρουν εκεί. Οι φωτογραφίες είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής. Όμως, σύμφωνα με άτομα που περνούν συχνά από εκεί, ίδια εικόνα επικρατεί και τις νύχτες. Κάποιος θα πρέπει να κάνει κάτι…


(Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr)