Σε πάνω από 1.400 παιδιά μοίρασε δεκατιανό τις περασμένες ημέρες ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για γεύματα που αφορούν το γάλα, τις φρυγανιές, το κορν – φλέικς και διάφορα άλλα είδη αγαθών.

Το δεκατιανό μοιράστηκε στα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που έχουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα και μέσα από τα αγαθά αυτά σιτίστηκαν και τα αδέλφια των μαθητών ή και οι γονείς τους.

Βλέπετε, μιλάμε για σπίτια και νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν στα μέλη τους ούτε ένα ποτήρι γάλα ή και ένα κουλούρι.  Φυσικά το δεκατιανό δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας  και της πείνας που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αυτές.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τους τελευταίους μήνες η Τράπεζα Τροφίμων αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα σε ότι αφορά τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: «Το δύο σημαντικότερα προβλήματα για μας είναι η υποχρηματοδότηση και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του λαού της Πάτρας αφού ολοένα και περισσότερες οικογένειες φτάνουν στα όρια της φτώχειας, χτυπώντας μας την πόρτα».

Συμπληρώνει δε λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα σε ότι αφορά την επάρκεια αγαθών και την διανομή τροφίμων και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες».

Το πρόβλημα για την Τράπεζα Τροφίμων επιδεινώνεται εξαιτίας και της αργής διαδικασίας για την ένταξη της στο ΤΕΒΑ, στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας το οποίο προχωράει με βήματα «χελώνας».

Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κοινωνικός Οργανισμός, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα ανακοινώσει νέα προγράμματα διανομής τροφίμων και συσσιτίου που θα αφορούν τους δικαιούχους τους και τις άπορες οικογένειες.