Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, το Σωματείο Εργαζομένων Ιπποκράτης αναφέρει τα εξής: «Βάσει σχετικής απόφασής σας, που υπεγράφη την 3/6/16 και που κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας την 14/6/16, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΤΕ το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ που αφορά τα Νοσοκομεία ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και Ν.Ν.Θώρακος.

όπου δυστυχώς
- Δεν υπάρχει εκπροσώπηση με τα διορισμένα από εσάς μέλη, του διασυνδεόμενου Ν.Ν.Θώρακος.

- Υπάρχει διορισμός και μάλιστα στη θέση της Προέδρου, Εργαζόμενης που είναι μετακινημένη στο Νοσοκομείο μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ, που όπως γνωρίζετε έχει άλλο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

- Δεν υπάρχει συμμετοχή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα τακτικά μέλη, όπως συμβαίνει με τους Διευθυντές της Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας.

- και δεν μπορεί η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να είναι αναπληρωματικό μέλος της Υποδιευθύντριας της Διοικητικής Υπηρεσίας.

Δεν ξέρουμε αν στα προαναφερόμενα, υπάρχουν λάθη-παραλήψεις ή σκοπιμότητες, όπως και να έχει πάντως το όλο θέμα, μετά και από σχετική συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ για τον σωστό και αντικειμενικό επαναπροσδιορισμό σας».