Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρας και συνθήκες καύσωνα κατά τόπους στα ηπειρωτικά αναμένονται την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 22 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 38, στην Πελοπόννησο από 22 έως 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 22 έως 33 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 25 έως 35, ενώ στη Χίο, στη Λέσβο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ωστόσο ότι σε τοπικό επίπεδο στο εσωτερικό της βόρειας χώρας οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν στους 39 βαθμούς και στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια πελάγη θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, στα παράκτια τμήματα από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοικτά βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 με 40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου.