Ξεκινά το πρόγραμμα του θερινού δημοτικού κινηματογράφου στις γειτονιές της Πάτρας.

Στόχος είναι η αναψυχή και η ψυχαγωγία δεκάδων λαϊκών οικογενειών που θα έχουν την δυνατότητα πλέον να δουν στην μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες και κλασικά φιλμ του παλαιότερου, αλλά και του σύγχρονου κινηματογράφου.

Το φετινό καλοκαίρι προβολές του θερινού δημοτικού σινεμά θα πραγματοποιηθούν στο νότιο πάρκο, στην Πλαζ, στο Αρσάκειο, στο Ρίο, στα Προσφυγικά, στο Σκαγιοπούλειο στα Βραχνέικα, αλλά και στην Κρήνη.

Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος αποτελεί μία επιδίωξη της δημοτικής αρχής που έχει ήδη προχωρήσει, μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού, τις σχετικές διαδικασίες, φέρνοντας το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχώρησε και στην επιλογή του Πατρινού κινηματογραφική Νίκου Καββαδία, με απευθείας ανάθεση, προκειμένου να επιταχύνει την έναρξη των προβολών και να μην «κολλήσει» το όλο θέμα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες κάτι που θα απαιτούσε την προκήρυξη ενός διαγωνισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ και ο Ηλίας Γκοτσόπουλος της Νέας Πόλης ψήφισαν λευκό σε ότι αφορά την δωρεάν λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου.