Δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις επιφυλάσσει το φετινό «Jazz+Πράξεις» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Ιδανική έναρξη την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21.00 με δυο εξαιρετικά σχήματα, το Sakis Tsinoukas Trio (έχουν ένα δίσκο στην αθηναϊκή δισκογραφική εταιρεία Ankh) με δυο Αχαιούς μουσικούς να συμπράττουν με έναν μουσικό που δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα και με το πολυβραβευμένο Tania Giannouli Ensemble, που προκαλεί κολακευτικά σχόλια κι έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δυο διαφορετικές μουσικές πλευρές, που αναμένεται να αφήσουν εξαιρετικές εντυπώσεις προσεγγίζοντας ποικίλες ηχοχρωματικές περιοχές της τζαζ και συγγενικών μουσικών πεδίων.

-Sakis Tsinoukas Trio

Συμμετέχουν: Σάκης Τσινούκας (ηλεκτρική κιθάρα), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα).

Οι Αχαιοί μουσικοί Σάκης Τσινούκας (ηλεκτρική κιθάρα) και Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα) συμπράττουν για το Jazz+Πράξεις με τον κοντραμπασίστα Ντίνο Μάνο, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Αθήνα. Ο Σάκης Τσινούκας με σπουδές τζαζ στην Ολλανδία έχει παίξει με σημαντικούς μουσικούς.
To Sakis Tsinoukas Trio ως σχήμα τριών Πατρινών μουσικών σχηματίστηκε το 2012 και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ατμοσφαιρικής, μοντέρνας jazz. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από έναν αφαιρετικό, fluent αυτοσχεδιασμό, εμπλουτισμένο με εφέ, λούπες και ambient στοιχεία που αλληλεπιδρούν με τον ανοιχτό ρυθμικό χώρο ενός άψογα συντονισμένου rhythm section. Με κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο «In Between», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την αθηναϊκή δισκογραφική εταιρεία ANKH Records, αλλά και νέες συνθέσεις.

Ο Aιγιώτης με μακρά παρουσία στην Πάτρα, Σάκης Τσινούκας με σπουδές τζαζ στην Ολλανδία και σεμινάρια με τους John Scofield (U.S.A), John Abercrombie (U.S.A), Kurt Rosenwinkel (U.S.A), Jesse Van Ruller (NL), Philip Catherine (BEL), Miguel Zenon (U.S.A), Toots Thielemans (BEL) κ.α., έχει παίξει με σημαντικούς μουσικούς (Κώστας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τσάκας, Σοφία Νοητή, Σωτήρης Ντούβας, Γιώργος Γεωργιάδης, Σπήλιος Καστάνης, Παντελής Μπενετάτος, Γιώργος Μεταξάς, Βασίλης Στεφανόπουλος, Κλέων Αντωνίου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος).

Μέλος των εξαιρετικών σχημάτων Next Step Quintet και Wonderfall Quartet, ο Ντίνος Μάνος έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς.
Ο Πατρινός ντράμερ Παναγιώτης Κωστόπουλος σπούδασε με υποτροφία, στο New School της Νέας Υόρκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τους Reggie Workman, Billy Harper, Mark Guiliana, Tyshawn Sorey, Armen Donelian, Amir Ziv. Ως drummer έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της παγκόσμιας Jazz σκηνής όπως οι Billly Harper, Jazzmeia Horn (Thelonius Monk competition winner), Charenee Wade, Barbara Luna καθώς και τον Γιώργο Κοντραφούρη.

Τη σκυτάλη θα πάρει το Tania Giannouli Ensemble, που μας υπόσχεται μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αιχμή της σκηνής.

-Tania Giannouli Ensemble
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Τάνια Γιαννούλη (πιάνο)
Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο)
Guido De Flavis (σαξόφωνα)
Σόλης Μπαρκής (κρουστά)

Το σύνολο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο πλαίσιο του 2ου Syros Jazz Festival, τον περασμένο Μάιο εμφανίστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού και πρόσφατα το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η μουσική του TGE έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές από avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz, αλλά και πιο world ακουσμάτων, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στις ζωντανές εμφανίσεις. Το album "Transcendence", έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς και έντυπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμπεριληφθεί σε πολλές λίστες με τα «Best albums of 2015» στην Ελλάδα, τον Καναδά, την Πορτογαλία και την Κορέα. Το album ψηφίστηκε Νο2 «Best Jazz album of 2015» από τους αναγνώστες του Jazzonline και Νο1 «Best Jazz album of 2015» από επιτροπή κριτικών στο ίδιο portal.

Η Τάνια Γιαννούλη γράφει μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, multimedia, video-art, χορό και συναυλίες. Έχει συνεργαστεί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, ενώ έργα της έχουν ερμηνεύσει η Καμεράτα / Armonia Atenea ορχήστρα εγχόρδων, η ΑΣΟΝ (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart και το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy. Η μουσική της για εικόνα έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ, Biennale, μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΚΡΙΤΙΚΕΣ 

Η ελληνική αλλά και διεθνής πορεία του σχήματος είναι πραγματικά ασυνήθιστη. Το «Transcendence» έχει μονοπωλήσει τα έντυπα του διεθνούς τύπου κι έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια, μέρος των οποίων παραθέτουμε: 

"…H αφοσίωση της πιανίστριας στην αιχμηρή εικονοποιία μας δίνει την εντύπωση πως πάντα έχει ένα φιλμ στο μυαλό της όταν συνθέτει…" 

Dave Sumner, Bird Is The Worm (USA) 

"Αυτή η όμορφη μουσική μεταδίδει ένα αίσθημα ελπίδας, που οδηγείται από αποφασιστικότητα - αν όχι θυμό- και τη νοσταλγία για "ένα άγνωστο κι ευτυχισμένο μέλλον"" 

Rui Eduardo Paes, www.jazz.pt (Portugal) 

Οδηγώντας ένα λαμπρό σύνολο δωματίου, η πιανίστρια υφαίνει στοιχεία κλασσικής, τζαζ και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σε κομμάτια που εντυπωσιάζουν και στα δύο επίπεδα, απόδοσης και σύνθεσης. (…) Αυτό το σπουδαίο album τελικά αιτιολογεί σαφώς και δικαιωματικά την Γιαννούλη ως αυτόνομη συνθέτρια και καλλιτέχνιδα. 

Textura (Canada) 

H μουσική θα μπορούσε να είναι ένα soundtrack, γεμάτη από ρομαντικά συναισθήματα, αλλά χωρίς υπερβολές, με μια αισθητική που μπορεί να συγκριθεί με πολλά album της ECM: προσιτή, beyond-genre, με μία θαυμάσια εκτέλεση και παραγωγή(…) Ένα album με πολλές πλούσιες ιδέες, με μεγάλη ποικιλία προσεγγίσεων αλλά θαυμάσια συνεκτικό στο τελικό αποτέλεσμά του. 

Stef Gijssels, Free Jazz Collective (Belgium) 

"Μουσική που κάθεται απαλά πάνω σε ένα σύννεφο και αιωρείται. Δεν αγγίζει τη γη κι έτσι διατηρείται καθαρή" 

Small Town Romance (Israel) 

"Πλούσιο σε λυρισμό, αλλά ποτέ ρητορικό το Transcendence παρουσιάζει μια καλλιτέχνη που αξίζει να παρακολουθούμε απο κοντά : σίγουρα θα ακούσουμε περισσότερα απο την Τάνια Γιαννούλη στο μέλλον" 

Alessandro Michelucci, Cultura Commestibile (Italy) 

"Μία ωδή στο Μεσογειακό θαλασσινό τοπίο και τον πολιτισμό της…" 

Guillaume Janssen, Spebinding Music (Ireland)

"To "Transcendence" απο την Τάνια Γιαννούλη είναι ένα πανέμορφο, γεμάτο διαφοροποιήσεις instrumental album που πρόσφατα τράβηξε την προσοχή μου. Η Ελληνίδα πιανίστρια και συνθέτρια οδηγεί ένα υπέροχο ensemble που εξερευνά ποικίλα κομμάτια που κυμαίνονται απο το μινιμαλιστικό εως το το ευμετάβλητο. Είναι ένα album πέρα απο τα είδη, που υφαίνει τα σύμπαντα της σύγχρονης μουσικής, της jazz, του rock καθώς και του world. Είναι μια ένα θαυμάσιο άκουσμα για οποιονδήποτε με ανοιχτά αυτιά" 

Anil Prasad, Inneviews (USA) 

"To "Transcendence" είναι ένα ηχογράφημα που μπορεί να αφήσει τον ακροατή καθηλωμένο από το πρώτο άκουσμα" 

Τοmajazz (Spain)


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 

Ο δίσκος έχει αποκτήσει πλήθος διακρίσεων 
- Lifo magazine (Greece): Included in the 15 most important Greek jazz records of the last 15 years: http://www.lifo.gr/print/music_feature/8201 
- Textura magazine (Canada): #9 , Included in the Best 20 albums of 2015: http://www.textura.org/reviews/2015top10s.htm 
- MIC (Greece): #2 of the 15 Best Greek albums of 2015: http://www.mic.gr/team.asp?id=44917 
- En Lefko 87.7 radio station (Greece): Included in the best 30 albums of 2015: http://m.enlefko.fm/blog/music/h-kafka-epilegei-toys-30-kalyteroys- diskoys-toy-2015 
- jazz.pt (Portugal): Included in the Best international albums of 2015: http://jazz.pt/artigos/2015/12/26/melhores-de-2015/ 
- Diskopatheia music blog (Greece): Included in the Best Greek albums of 2015: https://diskopatheiaa.wordpress.com/2015/12/29/best- greek-albums-2015/ 
- Avopolis magazine (Greece): #5, Included in the Best 20 Greek albums of 2015: http://www.avopolis.gr/articles/articles-greek/54970-2015-greek-20 
- Kathimerini newspaper (Greece): Included in the Best 20 Greek albums of 2015: http://www.kathimerini.gr/843939/article/politismos/moysikh/40- almpoym-poy-mas-aresan-to-2015 
- Jazzonline (Greece): #2 of the Best Greek Jazz albums voted in the Readers’ Poll: http://jazzonline.gr/en/jazznews/item/3232-jazzonline-readers-poll- 2015.html 
- Αvgi newspaper (Greece): Included in the Best of 2015: http://www.avgi.gr/article/6123513/best-of-2015 
- Jazzonline (Greece): #1 of the Best Greek Jazz album voted in the Critics’ Poll: http://jazzonline.gr/en/cd-releases/item/3271-jazzonline-criticspoll.html 
- Jazzspace (Korea): #15, Included in the 30 Best albums of 2015: http://www.jazzspace.net/2016/01/2015-best-album-30/ 
- Beehype: #3, included in the 10 Best albums of 2015 coming from Greece: http://beehy.pe/best-of-2015/greece-2/ 

Το συνολικό πρόγραμμα του «Jazz+Πράξεις 2016» έχει ως εξής: 

Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.00 
-Sakis Tsinoukas Trio 
-Tania Giannouli Ensemble 
Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30 
Joachim Kühn Trio «Beauty & Truth» 
*Με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras 
Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 21.30 
Andy Sheppard-Rita Marcotulli. 

Τιμές εισιτηρίων 
Τιμή εισιτηρίου ανά βραδιά: 10 ευρώ 
Τιμή ενιαίου εισιτηρίου (για όλο το τριήμερο): 22 ευρώ. 
Σημεία προπώλησης: 
-DISCOVER A.E. Ερμού 39, Τηλ. 2610624.918 
-MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ, Ρήγα Φερραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411 
-ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ, Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610 274.728 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ 

-SAKIS TSINOUKAS TRIO 

ΣΑΚΗΣ ΤΣΝΟΥΚΑΣ 

Ο Σάκης Τσινούκας γεννήθηκε το 1978 στο Αίγιο. Σε ηλικία 9 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και πιάνου. Από τα 16 του επικεντρώνεται στην ηλεκτρική κιθάρα και συμμετέχει σε διάφορα rock και blues συγκροτήματα κάνοντας πολλές LIVE εμφανίσεις. Το 2005, κατόπιν ακρόασης στο Πανεπιστήμιο Codarts του Rotterdam (Ολλανδίας), γίνεται δεκτός στο τμήμα Jazz. 
Κατά τη διάρκεια των τετραετών σπουδών του έκανε μαθήματα με τους Ed Verhoeff, Paul Hock, Ronald Schmitz, Ben de Bruijn, Peter Nieuwerf, Edoardo Ridhini, Kris Goessens. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια από τους John Scofield (U.S.A), John Abercrombie (U.S.A), Kurt Rosenwinkel (U.S.A), Jesse Van Ruller (NL), PHILIPCatherine (BEL), Miguel Zenon (U.S.A), Hein Van De Gheyn (NL), Eef Albers (NL), Wim Beonnenberg (NL), Maarten Van De Grinten (NL), Martijn Van Iterson (NL), Toots Thielemans (BEL), Frank Wingold (GΕR), Barry Harris (U.S.A) κ.α. 
Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με πολλούς ξένους μουσικούς και το 2007 έφτιαξε το open Jazz trio "Nodal Point" (Βασίλης Στεφανόπουλος: κοντραμπάσο και Friso van Vijck: ντραμς). Το trio πειραματίστηκε πάνω σε δικές τους συνθέσεις αλλά και σε παλιά jazz standards, κυρίως του Thelonious Monk. 
Μετά την εκπλήρωση των σπουδών του (2009), επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής και jazz κιθάρας σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία («Φ. Νάκας» Πάτρα, Μουσικό Σχολείο Αλίμου, Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης κ.α.). Παράλληλα ξεκιναει LIVE εμφανίσεις σε jazz clubs της Αθήνας και της Πάτρας παίζοντας με διάφορα σχήματα (FUNGOVER, ACOUSTIC BLUES NIGHT,DOG BEAT!). Επιπλέον, συνεργάζεται με έλληνες Jazz μουσικούς (Κώστας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τσάκας, Σοφία Νοητή, Ελένη Βαλέντη, Σωτήρης Ντούβας, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Σπήλιος Καστάνης, Παντελής Μπενετάτος, Γιώργος Μεταξάς, Βασίλης Στεφανόπουλος, Κλέων Αντωνίου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος κ.α.). 
To 2013 σχηματίζει το Sakis Tsinoukas trio (Βασίλης Στεφανόπουλος: κοντραμπάσο, Παναγιώτης Κωστόπουλος: ντραμς) και ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ‘’In Between’’ το οποίο κυκλοφορεί το Δεκέμβρη του 2014 από την ANKH productions. 
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα jazz και blues festivals στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΟΣ 

O Kωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Ξεκίνησε να παιζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο με καθηγητές τον Κώστα Δομενικιώτη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Φοίτησε στο μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Σερρών όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου και βιολοντσέλου. Το 2007 μπήκε στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου φοίτησε στην jazz κατεύθυνση και αποφοίτησε παίρνοντας πτυχίο με ειδίκευση στο τζαζ μπάσο. Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν επαγγελματίας μουσικός έχοντας συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες jazz μουσικούς. Έχει επίσης συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Tivon Penicott ( Monk competition finalist) , Manfred Schoof (στο tinos jazz festival 2013),J.D. Walter,Kevin Mahogany , Laurent Maur και Shachar Elnatan. To 2010 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο σχολών της jazz (Ιasj 2010) στην Χαγη της Ολλανδιας. Eχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εμφανιστεί στα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους μπασίστες οπως John Patitucci, Ron Mclure Olivier Gatto κ.α. Τον Ιούνιο του 2015 πήρε το δίπλωμα στο κλασικό κοντραμπάσο με Άριστα στην τάξη του Αναστασίου Κάζαγλη. Έχει πάρει υποτροφία για το Berklee College of Music (2010). Μέλος των εξαιρετικών σχημάτων Next Step Quintet και Wonderfall Quartet. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Παναγιώτης Κωστόπουλος σπούδασε με υποτροφία, στο New School της Νέας Υόρκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα απο τους Reggie Workman, Billy Harper, Mark Guiliana, Tyshawn Sorey, Armen Donelian, Amir Ziv. Ως drummer έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της παγκόσμιας Jazz σκηνής όπως οι Billly Harper, Jazzmeia Horn (Thelonius Monk competition winner), Charenee Wade, Barbara Luna καθώς και τον Γιώργο Κοντραφούρη. 

-ΤΑΝΙΑ GIANOULLI ENSΕMBLE 

ΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 
Η Τάνια Γιαννούλη σπούδασε Πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση στο ωδείο Athenaeum. Παράλληλα σπούδασε Γεωπονία στο ΓΠΑ. . Έχει συνεργαστεί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, ενώ έργα της έχουν ερμηνεύσει η Καμεράτα / Armonia Atenea ορχήστρα εγχόρδων, η ΑΣΟΝ (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart και το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy. 
Η μουσική της για θέατρο, video, φιλμ, ντοκιμαντέρ, χορό έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, μουσεία, γκαλερί και Biennale στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Τον Ιούνιο του 2014 σχηματίζει το Tania Giannouli Ensemble (θεάτρο Απόλλων Σύρου - 2ο Syros Jazz Festival, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Οικία- Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού, Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας) 
Το άλμπουμ της “Forest Stories” (μαζί με τον Πορτογάλο πνευστό Paulo Chagas) κυκλοφόρησε το 2013 από το art-music label Rattle στην Νέα Ζηλανδία, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές διεθνώς, ενώ τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε από την ίδια εταιρεία το πρώτο album της με το TGE, με τον τίτλο “Transcendence”. Το τελευταίο, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τοποθετηθεί σε πολλές λίστες με τα καλύτερα album του 2015 στον ελληνικό και διεθνή τύπο. 
Περισσότερα στο : http://www.tania-giannouli.com 

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ 
Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε βιολοντσέλο στην Ελλαδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία και απέσπασε πρώτα βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς.Έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει εμφανιστεί στην Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Μαρόκο, Τουρκία και Ελλάδα. Απο το 2007 εως και σήμερα εργάζεται στην Ελλαδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ). Οι σολιστικές και ορχηστρικές δραστηριότητές του καλύπτουν ενα ευρύ ρεπερτόριο κλασσικής και σύγχρονης μουσικής. 

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Δημοσιεύονται εργασίες του σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου,της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Είναι ή ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Ξυδάκη, Tάκη Φαραζή, Μίμη Πλέσσα και τον Νότη Μαυρουδή. Επίσης συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το Θέατρο της Άνοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ και η ομάδα της Νατάσσας Ζούκα καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών,θεάτρου και αφήγησης με τις: Αγνή Στρουμπούλη, Μάνια Μαράτου και Μαρία Σάββα. 

GUIDO DE FLAVIIS 
Ο Guido De Flaviis πήρε το δίπλωμα Σαξοφώνου στο Μιλάνο το 2004 και το 2007 πήρε το Master Degree απο το Dutch Conservatory in Amsterdam. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά φεστιβάλ και στις μεγαλύτερες Ιταλικές και Ευρωπαϊκές αίθουσες. Είναι μέλος πολλών ensemble και παίζει όλα τα όργανα της οικογένειας των σαξοφώνων, απο σύγχρονη μουσική μέχρι μουσική με electronics και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ των σχημάτων στα οποία συμμετέχει είναι το Artefacts ensemble, η Medeaeletronique και το STAB saxophone quartet. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η “Scaligeri”της La Scala, η S.Cecilia της Ρώμης, Verdi του Μιλάνο, Camerata, Ορχήστρα Χρωμάτων, Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης.