Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιχνιδιού στο Scratch υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ που διοργάνωσε το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανιών, Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς πληροφορικής Πανελλαδικά.

Ανάμεσα στους νικητές η γνωστή ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Πατρών, που κατά το παρελθόν είχε συμμετάσχει και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2015 και τώρα δημιούργησε και κέρδισε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, ο Χρήστος Κριλής και ο Ζώης Αναστασόπουλος συμμετείχαν και διακρίθηκαν ανάμεσα από έργα 358 μαθητών στο σύνολο.

Πήραν το 3ο και μοναδικό για την Πάτρα βραβείο για το Ball Game και φυσικά δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων!


Σκοπός του διαγωνισμού, ήταν η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές!

Το Ball Game του 7ου ΕΠΑΛ, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με επίπεδα δυσκολίας και καλό σχεδιασμό.

Ο κάθε παίκτης μαζεύει coins και ανεβάζει το score του, ενώ ο χρόνος τρέχει…

Οι μαθητές της Γ' τάξης πήραν επάξια το βραβείο τους, αφού πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό game! Aπέδειξαν πως με συνεργασία, οι ιδέες γίνονται πράξεις και οι όμορφες πράξεις ανταμείβονται!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις μέχρι τώρα νίκες τους!

Εδώ μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και «BallGame»: https://scratch.mit.edu/projects/48926492/


Ball Game by Techno Talos