Ένα από τα ομορφότερα μέρη της ορεινής Αχαΐας και γενικότερα της Πελοποννήσου είναι η λίμνη Τσιβλού, στις πλαγιές του Χελμού.

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σημεία φυσικής ομορφιάς της ορεινής Αχαΐας, μία λίμνη που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Πελοποννήσου, ο οποίος φιλοξενεί διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Και όμως αυτή η μαγεία της φύσης, δημιουργήθηκε από μία καταστροφή, όταν το 1913 έγινε μία μεγάλη κατολίσθηση. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων, έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα, ενώ γύρω από αυτήν, σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν τα χωριά της Περιστέρας, της Αγίας Βαρβάρας και της Ζαρούχλας.

Είναι ένας μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αφού θεωρείται η ομορφότερη λίμνη της Πελοποννήσου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό αναψυχής, τον οποίο επιλέγουν αρκετοί επισκέπτες, κυρίως φίλοι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η ομάδα του DroneworX ταξίδεψε στη λίμνη Τσιβλού και πέταξε με το drone πάνω από αυτήν, δημιουργώντας ένας υπέροχο βίντεο που αν μη τι άλλο αναδεικνύει  την ομορφιά του τοπίου. Δείτε το video: