Μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απέστειλε στις δηλώσεις του o  συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε τα εξής: 

"Χρόνια πολλά και καλά. Τέτοια εποχή πριν 187 χρόνια, ο Κιουταχής και ο Ιμπραήμ με 30.000 στρατό πολιορκούσαν το Μεσολόγγι. Και πρότειναν στους εξασθενημένους και αποδεκατισμένους υπερασπιστές του να συνθηκολογήσουν και να παραδώσουν την πόλη, με αντάλλαγμα την ανεμπόδιστη φυγή τους, το βιός τους και επιπλέον ένα εκατομμύριο γρόσια.

Οι Έλληνες όμως απάντησαν: «Τα κλειδιά της πόλης είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών, ελάτε να τα πάρετε».

Τι τρέλα και τι αποκοτιά, θα έλεγαν πολλοί ορθολογιστές και πραγματιστές πολιτικοί και τεχνοκράτες στις μέρες μας, αυτοί δηλαδή που έχουν ήδη παραδώσει τα κλειδιά της χώρας και μάλιστα, σε πολύ πιο φτηνή τιμή…

Ας το σκεφθούμε λοιπόν: Σήμερα τιμούμε εκείνους που κάποτε αρνήθηκαν την λογική για να έχουν μία ελεύθερη πατρίδα, προσκυνούμε τους πατριώτες και όχι τους ορθολογιστές.

Και ας ξέρουμε ότι κάθε φορά που ενωμένοι οι Έλληνες είπαν τα μεγάλα «όχι», μπορεί να έχασαν μάχες, κέρδισαν όμως τους πολέμους. Ο διχασμός και το «ναι σε όλα» δεν μας ωφέλησε ποτέ.

Και πάλι, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και καλή λευτεριά στον τόπο μας".