Πρόβλημα υπάρχει στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας και της Αχαΐας, αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό και την κατανομή του. Η επιλογή του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης να δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την φρούρηση των επισήμων προσώπων της πολιτικής και των συνοδειών τους, σε συνδυασμό με το θέμα της τρομοκρατίας, έχει οδηγήσει σε μαρασμό τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης βρίσκεται στην Αθήνα για να φυλάει επισήμους και να συνοδεύει τους εταίρους κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. Μόνο για την φύλαξη της Ντέλια Βελκουλέσκου και άλλων μελών του ΔΝΤ απασχολούνται πάνω από 150 αστυνομικοί όταν βρίσκονται στην Αθήνα.

Παράλληλα, παρά τις όποιες εξαγγελίες έχουν γίνει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ., εξακολουθεί να φυλάει πρώην υπουργούς, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν πάψει να ασχολούνται καν με την πολιτική και έχουν αποσυρθεί από την δημόσια ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι μόνο για τη προστασία προσώπων που κατηγορούνται για μεγάλες υποθέσεις, η ακροαματική διαδικασία των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά έχουν συμπληρώσει το 18μηνο της προφυλάκισης και τους έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός, απασχολούνται 100 αστυνομικοί.

Όλα αυτά την στιγμή που η παραβατικότητα έχει φτάσει το «κόκκινο» στις συνοικίες της Πάτρας, αλλά και στα απομακρυσμένα χωριά της Αχαΐας, με τους κλέφτες και τους διαρρήκτες να… αλωνίζουν.