Το TEDxPatras 2016, που θα φιλοξενηθεί στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο, το Σάββατο 14 Μάϊου, έχει ως θέμα του τις «Ευκαιρίες». Η λέξη «Opportunities» είναι η θεματική που επέλεξαν οι διοργανωτές του για τη φετινή, δεύτερη κατά σειρά, διοργάνωση στην Πάτρα. Και γύρω από τις ευκαιρίες θα εξελιχθούν τα πάντα στη φετινή διοργάνωση: ομιλίες, εργαστήρια, εμπειρίες και άλλα. 

Οι ευκαιρίες αποτέλεσαν και την έμπνευση του τηλεοπτικού σποτ του TEDxPatras 2016. Τα γυρίσματα έγιναν στην Πάτρα τον Απρίλιο 2016, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Τσαρδάκα (ιδιοκτήτη και διευθυντή του θεάτρου act) και η μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. 

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας δέχτηκε πρόθυμα να επιμεληθεί το συγκεκριμένο σποτ, δουλεύοντας κι αυτός (όπως και όλοι οι συνεργάτες του) σε εθελοντική βάση, όπως άλλωστε και όλοι οι συμμετέχοντες στην πολυμελή ομάδα που διοργανώνει το TEDxPatras. Στα γυρίσματα συμμετείχαν οι: Περικλής Σιούντας, Νίκος Γαρόζης, Μαρία Βάρσου, Χριστιάνα Κώτσια, Τάσος Παπαδημητρίου, Τηλέμαχος Τσαρδάκας.

Το TEDxPatras 2016 ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για την προσφορά του χρόνου και του ταλέντου τους, καθώς επίσης τον Γιώργο Τσίρη για την παραχώρηση του γραφείου του, τον Χάρη Βασιλείου για την διευκόλυνση στα γυρίσματα, τον Δημήτρη Kozarski για τις λήψεις με drone, τον Ιάσονα Βάκρινο που έπαιξε τρομπέτα, τη σχολή χορού Ελευθερίας Τσαφούλια για την παραχώρηση αίθουσας χορού, την ομάδα X-Saltibagos για τη συνεργασία στα γυρίσματα, το NoiseBox Studio για τις ηχογραφήσεις και το θέατρο act για την βοήθεια στην εκτέλεση της παραγωγής.