Έτοιμες για την καλύτερη δυνατή διάκριση θα ριχθούν στη μάχη της προημητελικής φάσης του Πανελλήνιου οι Κορασίδες βόλεϊ του Απόλλωνα, καθοδηγούμενες από τον προπονητή τους Χρήστο Καράβολα 4-6/5/2016 στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη με το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων να είναι:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5/2016
  • 5 μ.μ.: Μαρκόπουλο-Απόλλων Πάτρας
  • 7 μ.μ.: ΑΟ Ακρωτηρίου Χανίων-Ολυμπιακός
ΠΕΜΠΤΗ 5/5/2016
  • 5 μ.μ.: ΑΟ Ακρωτήριου Χανίων-Μαρκόπουλο
  • 7 μ.μ.: Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5/2016
  • 4 μ.μ.: Απόλλων Πάτρας-ΑΟ Ακρωτηρίου Χανίων
  • 8 μ.μ.: Μαρκόπουλο-Ολυμπιακός 
 
Την αποστολή θα απαρτίσουν οι αθλήτριες: Παπαγιάννη, Γιαννοπούλου, Αρβανιτοπούλου, Κάνιστρα, Κανελλοπούλου, Πεφάνη, Καράβολα, Σπυροπούλου, Μητροπούλου, Καρνάτσου, Πατρώνη, Παϊσίου. 
 
Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα ο Χρήστος Καράβολας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς και δήλωσε τα εξής:
“Ήταν πραγματικά μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Απόλλωνα αφού κατέκτησε και τα 3 πρωταθλήματα Πελοποννήσου, που συμμετείχε Γυναικών-Νεανίδων-Κορασίδων, βασισμένη σε μια σπουδαία φουρνιά παικτριών που ο Απόλλωνας σαν διοίκηση αλλά και εγώ προσωπικά έχω αφιερώσει τεράστια προσπάθεια για την ανάπτυξή της. Είναι αλήθεια ότι μόνο με τη συστηματική προπόνηση και την προσπάθεια στο γήπεδο μπορούν να αναδειχθεί το ταλέντο που πιθανά  υπάρχει σε πολλές αθλήτριες αλλά και αθλητές του βόλεϊ. Το βόλεϊ είναι απαιτητικό άθλημα και μερικές φορές οι προπονητές είμαστε αναγκασμένοι να γινόμαστε “κακοί” με τα παιδιά για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ενός αγώνα. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η συνταγή των επιτυχιών.
 
Στον Απόλλωνα υπάρχουν οι συνθήκες όσο αναφορά την υλικοτεχνική υποδομή και μπορούμε να δουλεύουμε με τα παιδιά που είναι και καλές μαθήτριες βρίσκοντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην προπόνηση και το διάβασμα.
 
Η φουρνιά αυτή αλλά και αυτή που έρχεται από πίσω της ομάδας πανκορασίδων θα πρέπει να στηριχθεί καθώς πιστεύω ότι θα κάνει περήφανους το Σύλλογό τους αλλά και όλη την Πάτρα με τις επιτυχίες τους. Νομίζω ότι ίσως να τους αξίζει να είναι η φουρνιά που θα ανεβάσει μια γυναικεία ομάδα βόλεϊ από την Πάτρα στην Α1 Εθνική”.