Η επιστροφή των Πατρινών δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα, με το κέντρο της Πάτρας να είναι το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σχεδόν άδειο από κόσμο.

Οι Πατρινοί πήγαν στα χωριά τους για να κάνουν Ανάσταση και να γιορτάσουν την Κυριακή του Πάσχα και φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα μείνουν εκεί, συνδυάζοντας με την Δευτέρα του Πάσχα και την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς που ακολουθεί.

Άλλωστε, την Δευτέρα του Πάσχα είναι του Αγίου Γεωργίου, με δεκάδες νοικοκυριά και σπίτια να γιορτάζουν τους Γιώργηδες και τις Γεωργίες, με το γλέντι της Κυριακής να συνεχίζεται για μία ακόμα μέρα.

Τα εμπορικά καταστήματα, εξάλλου, είναι κλειστά, ανοίγουν από την Τετάρτη του Πάσχα και μετά, ενώ κλειστές είναι και πολλές καφετέριες ή καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας.

Στους εκδρομείς θα πρέπει φυσικά να προσθέσουμε και τους λίγους που τις μέρες του Πάσχα επέλεξαν να πάνε μίνι διακοπές στα νησιά, κάνοντας τις πρώτες τους καλοκαιρινές αποδράσεις, αν και ο καιρός τους τα χάλασε.

Συμπερασματικά, το κέντρο της Πάτρας είναι σχεδόν άδειο, οι Πατρινοί έχουν μείνει στα χωριά τους για να πιάσουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, τον ερχομό του Μάη και η πόλη θα βρει και πάλι τους ρυθμούς της από την Τετάρτη και μετά.