Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου διοργανώνει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου), μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου και θα συνδυαστεί με την γιορτή των λουλουδιών που θα γίνει την ίδια μέρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. 

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν δεκάδες χορευτές από πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους και σχολές χορού θα συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή μεταδίδοντας το μήνυμα της ομαδικότητας, της χαράς, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης.


Για περισσότερες από 2 ώρες χορευτές κάθε ηλικίας εκπροσωπώντας διάφορα είδη παραδοσιακών χορών, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στις δύο σκηνές στα Ψηλά Αλώνια.

Από τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου, θα αποτελέσουν το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την πραγματοποίηση της παρέλασης των χορευτικών συγκροτημάτων (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, πλατεία Υψηλών Αλωνίων).


Στις 7.30 το απόγευμα θα ξεκινήσουν Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της Πόλης και το χορευτικό τμήμα τού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως τις 9.30 το βράδυ.

Για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 3 Μαΐου 2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.