Στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας “Panachaiko trail 2016”!

Ο αγώνας βουνού θα γίνει στο Παναχαϊκό όρος εμπνευσμένος από την αγάπη των μελών της Πολιτιστικής Δράσης Δ.Ε. Βραχναιίκων για τις ορεινές διαδρομές της περιοχής.

Τα μέλη του δρομικού τμήματος σε συνεργασία με τον γνωστό δρομέα, Θεοφάνη Αρκουμάνη πήραν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση και διεξαγωγή δύο διαδρομών βουνού 14 και 20 χλμ.

Με σκοπό να καθιερωθεί ο αγώνας αλλά και να αναδειχθούν οι ορεινές διαδρομές της Αχαΐας μας προτρέπουν να πάρουμε τα βουνά και να τους ακολουθήσουμε.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στο site τους μέχρι την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Η μικρή διαδρομή, αυτή των 14 χιλιομέτρων, θεωρείται χαμηλής έως μέτριας δυσκολίας με 800 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Η μισή διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη σε μονοπάτια, τα οποία είναι πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα.

Η μεγάλη διαδρομή, αυτή των 20 χιλιομέτρων, θεωρείται μέτριας έως μεγάλης δυσκολίας με 1450 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά.

Το 20% της διαδρομής γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη διαδρομή περιλαμβάνει μονοπάτια, πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα, αλπικό τοπίο (δάσος με έλατα) και πετρώδη περιοχή. Η διαδρομή αυτή περνά από τα δύο καταφύγια, το Ψάρθι και το Πρασούδι.


Trail Running at Panachaiko Mt (Παναχαϊκό) | 1080p