Τραγικές μνήμες από το θανατηφόρο δυστύχημα με πολλά θύματα που είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια στο Κάτω Σαμικό της Κρέστενας, “ξύπνησε” το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στο Καταράχι Πύργου, στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, ένας οδηγός και μάλιστα με επαγγελματική εμπειρία, από θαύμα και χάρη στην αυτοθυσία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, λίγο έλειψε να πέσει πάνω στους πιστούς που ακολουθούσαν τον Επιτάφιο και να θρηνήσουμε δεκάδες θύματα.

Ο οδηγός ηλικίας περίπου 55 ετών, σε κατάσταση μέθης, κατευθυνόμενος από Καταράχι προς Πύργο, δεν αντιλήφθηκε τον Επιτάφιο και τους πολίτες που ακολουθούσαν. Μπροστά από τον Επιτάφιο βρισκόταν ως προπομπός αστυνομικός με περιπολικό. Άμεσα αντιλήφθηκε πως ο οδηγός του ΙΧ δεν μείωνε την ταχύτητά του και άρχισε με σινιάλα που έκανε με τα φώτα και τη σειρήνα (οι φάροι ούτως ή άλλως λειτουργούσαν) να ενημερώσει τον οδηγό για να σταματήσει.

Αυτός μπορεί να ελάττωσε την ταχύτητα αλλά δεν ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον αστυνομικό να κινηθεί με το περιπολικό πάνω του ώστε να περιορίσει την διαδρομή του και να προστατέψει τους πολίτες.

Έτσι κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα του μεθυσμένου οδηγού, που στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Πύργου για τα περαιτέρω.

Πραγματικά ο αστυνομικός με την κίνησή του αυτή δρώντας με ψυχραιμία αποσόβησε μια τραγωδία, καθώς αν ο μεθυσμένος οδηγός συνέχιζε την πορεία του ακάθεκτος θα είχε βάψει με αίμα το φετινό Πάσχα στην Ηλεία…