Συναγερμός σήμανε το τελευταίο 48ωρο στις αρχές ασφαλείας του Αεροδρομίου της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας και χρειάστηκε να κινητοποιηθεί ακόμη και η ΕΥΠ, μετά τον εντοπισμό Γάλλου που έβγαζε φωτογραφίες στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και ήδη έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του για κατασκοπεία.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων έβγαζε φωτογραφίες στο χώρο των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Οι πληροφορίες του patrisnews, αναφέρουν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ασφάλειας του αεροδρομίου, που προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν ένας 65χρονος Γάλλος υπήκοος.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού ενημερώθηκαν και οι Αστυνομικές αρχές, ενώ στην περιοχή μετέβη και κλιμάκιο της ΕΥΠ για περαιτέρω έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 65χρονος Γάλλος βρισκόταν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα για τουρισμό και τις τελευταίες ημέρες είχε μεταβεί στην Ηλεία και διέμενε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Κυλλήνης…

Κατά την έρευνα που έγινε στο δωμάτιό του το μόνο που βρέθηκε ήταν φωτογραφίες από αεροπλάνα, ενώ στην κατοχή του ο 65χρονος είχε και ένα σουγιά. Όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ο 65χρονος πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε ταξιδέψει στην Αλγερία και το Ιράν, ενώ πριν μεταβεί στην Ηλεία είχε περάσει και από την Αθήνα και είχε βγάλει φωτογραφίες στο αεροδρόμιο της Τανάγρας χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ο 65χρονος Γάλλος, ο οποίος εξετάστηκε από το κλιμάκιο της ΕΥΠ, υποστήριξε ότι είναι συνταξιούχος και έχει ως χόμπι του να βγάζει φωτογραφίες σε αεροπλάνα και ότι βρέθηκε στην Ελλάδα ως τουρίστας για να κάνει τις διακοπές του, χωρίς να σχετίζεται με κάτι άλλο και χωρίς να έχει πρόθεση να καταγράψει τις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων. Πάντως, δεν φαίνεται να εντοπίστηκε κάτι σοβαρότερο από τις αρχές.

Ο Γάλλος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία και παράνομη οπλοφορία και χθες η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί από το αυτόφωρο Μονομελές, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε για το 2017 και ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος.