Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι. Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το newsit, δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.

Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Tο αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.