Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία ώρα. Μετά την ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος έδιωξε τους δημοσιογράφους για να καλέσει τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, οι μετανάστες αντέδρασαν, έκλεισαν το δρόμο στην πύλη Ε3 και εξέφραζαν την οργή τους για την εξέλιξη. 

Όταν οι μετανάστες βγήκαν από το χώρο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου δένουν τα πλοία από την Κρήτη ήταν εξοργισμένοι από όσα άκουσαν με ορισμένους να λένε σε δημοσιογράφους ότι τη μια τους λένε να μιλήσουν με την Ύπατη Αρμοστεία ενώ από την Ύπατη Αρμοστεία τους λένε να απευθύνονται στην κυβέρνηση.

Ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο στην είσοδο Ε3. Εκείνη τη στιγμή ένας οδηγός επιχείρησε περάσει από εκεί με το αυτοκίνητό του με έναν μετανάστη να χτυπάει το αυτοκίνητό του. Τότε οι λιμενικοί που βρίσκονταν εκεί προσήγαγαν τον μετανάστη, ενέργεια που εξόργισε τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Και εκείνη τη στιγμή συνέβη το αδιανόητο. Ένας μετανάστης άρπαξε ένα μωρό στα χέρια του και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει.

Δημοσιογράφοι, λιμενικοί και άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν εκεί έπεσαν πάνω στον άνδρα προκειμένου να του παρουν το παιδί από τα χέρια, κατί που τελικά κατάφεραν μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιστρέφοντας το μικρό παιδί στη μητέρα του.