Σε 5745 ανήλθαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2, χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κανένα πρόσφυγα η μετανάστη από κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε από σήμερα να υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιείται για ποιον λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1300 ατόμων.

Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.