Σε μια προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 το πρωί το Baby Rally, που αναμένεται να δώσει καρναβαλικό χρώμα και κλίμα ευθυμίας με τα παιδικά χαμόγελα στο κέντρο της πόλης.
 
Μια ημέρα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών με την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, οι αποκριάτικες μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων και οι κεφάτες καρναβαλικές διαθέσεις των μικρών θα βρεθούν στο επίκεντρο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μεταδίδοντας την αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.
Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) θα συναντηθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 10.00 στη συμβολή του πεζόδρομου της Παρθενάκου και της οδού Μαιζώνος (κοντά στο παλαιό Αρσάκειο), όπου θα αρχίσει η καρναβαλική πομπή παιδιών με τα ποδήλατα, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α΄.
Γύρω στις 11.00 θα αρχίσουν τα δρώμενα και τα παιχνίδια του Baby Rally στην πλατεία Γεωργίου Α΄.
 
Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.H συμμετοχή ήδη έχει αγγίξει τον αριθμό των 200 παιδιών.
 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι της Πάτρας» επιχειρεί να αναβιώσει το θρυλικό Baby Rally, που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996.
 
Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά  αγώνες  «Βaby Rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Οι τρομεροί "Μπέμπηδες" του Πατρινού Καρναβαλιού, κατόρθωσαν επί σειρά ετών να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πορεία του θεσμού. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.
 
Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2016: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8, KOSMOS 93,6 FM.